KLART: Mora förstärker tränarsidan inför ångestkvalet

Mora IK kommer att spela kval för att hålla sig kvar i SHL om en vecka. Nu har man förstärkt sin tränarsida inför kvalet då man känner att lösningen man gjorde med att sparka Mattias Karlin och ersätta honom med Johan Rosén och Daniel Hermansson inte fallit väl ut.

Dom båda kommer istället att bli assisterande tränare under kvalet då rutinerade tränaren Mats Lusth kommer in och ska basa över dalaklubben istället.

Tar över huvudansvaret efter missräkningen

Det är på deras egna hemsida som man kommer med uppgifterna att Lusth blir ny huvudtränare i klubben. Man kommer att i bäst av sju matcher få möta antingen rivalerna Leksand eller smålandsklubben Oskarshamn i ett ångestmöte. Deras matchserie i bäst av tre börjar imorgon tisdag, och motståndare blir klar för Mora antingen på torsdag kväll eller lördag eftermiddag. Att man gör såhär visar på att man inte tror på sin egna lösning med att spraka Mattias Karlin efter att man de facto gjort en väldigt bra säsong fram till dess sett med realistiska ögon.

Kontraktet gäller under kvalet

-Det är en tränare som har rätt kompetens, stort Mora IK hjärta och är en riktig vinnarskalle. Mats värdefulla erfarenhet av att spela och vinna viktiga matcher gör att klubben nu förstärker ledarstaben, säger klubbdirektör Peter Hermodsson till Mora IKs hemsida.

Mats Lusth har tränat Kristianstads IK under två säsonger efter att han fick gå från Malmö Redhawks. Nu kommer han alltså att försöka hålla Mora IK kvar i SHL. Kontraktet gäller för hela kvalet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN