KLART: Han är månadens spelare i SHL november 2020

Månadens spelare för november 2020 är avgjord och vinnare med hela 75 procent av rösterna är Djurgårdens succéjunior William Eklund.
– Jag är jättestolt över utmärkelsen, säger William Eklund till Hockeybladet.

I konkurrens med Växjöbacken Ilari Melart och Färjestads forward Martin Johansson vann Djurgårdens succéjunior William Eklund utmärkelsen Månadens spelare i SHL under november 2020. Det är Hockeybladets läsare som avgör vem som blir månadens spelare och november fick Eklund hela 75 procent av rösterna.

– Jag är jättestolt över utmärkelsen. Jag tycker att både laget och jag har tagit kliv den här säsongen, säger William Eklund med ett leende till Hockeybladet och fortsätter:

– Det är så klart speciellt när Hockeybladets läsare visar att det uppskattar det jag försöker göra ute på isen, så jag är jätteglad att det kommer från dem.

Utvecklat fysiken

Eklund berättar också att han har utvecklat fysiken mest sedan debuten i SHL, men hans förbättringsokus ligger någon helt annan stans just nu.

– Det är mitt skott, det är ett utvecklingsområde jag fokar på just nu, säger han.

Siktar på pappas rekord

Den 18-årige forwarden med Haninge HF som moderklubb har hittills gjort sju mål den här säsongen och med det ledar han lagets interna skytteliga. Upp till pappa Christians rekord på 21 mål, säsongen 2000/2001 när han spelade i Oskarshamn, har han en bit. Ett mål att nå redan nu?

– HAHA, nej det tror jag inte att jag kan slå, men jag kan alltid hoppas, avslutar han.

Månadens spelare 2020/2021

September – Peter Chelarik, Leksand
Oktober – Joe Cannata, Oskarshamn
November – William Eklund, Djurgården

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN