Hemmalagen visade klass i SHL:s premiäromgång

Idag inleddes säsongen 17/18 av SHL. I premiäromgångens inledning blev det hemmasegrar i de tre första matcherna.

HV71, Färjestad och Malmö vann sina SHL-premiärer på hemmaplan. De svenska mästarna HV71 slog Djurgården. Färjestad vann på straffar mot Linköping, och Malmö krossade rivalen Rögle på hemmaplan. En längre matchrapport om matchen Malmö–Rögle finns här.

Svenska mästarna pallade trycket

HV71 inledde denna säsong hemma mot Djurgården. Hemmalaget vann matchen med 4–2. Det var en jämn match där Djurgården kvitterade två gånger om. Stockholmarna kunde dock inte kvittera en tredje gång, då Isac Brännström återigen gav HV71 ledningen efter en retur från Joacim Eriksson. Anton Bengtssons mål i tom kasse innebar 4–2 till HV71 och blev spiken i kistan för Djurgården.

Steen storspelade för Färjestad

I Karlstad var det även där uppdukat för hockeyfest. Färjestad tog emot Linköping i en match som avgjordes efter straffar. Färjestad började matchen starkast och vann första perioden med 2–0. Mål i den första perioden kom från Michael Lindqvist och Rasmus Asplund. Linköping kvitterade med två snabba mål i den tredje perioden då Mathis Olimb och Chad Billins klev fram för östgötarna. Matchen gick sedan till straffar, där Per Åslund var den enda straffskytten som hittade nät. Färjestad vinner matchen med 3–2 efter straffar. Färjestads målvakt Stefan Steen storspelade även med enbart två insläppta mål på 36 skott.