Malmö krossade Rögle i premiären

Äntligen är SHL-hockeyn tillbaka och säsongen inleddes med ett hett skånederby mellan Malmö och Rögle i Malmö Arena. Och det blev en förkrossande seger för Malmö.

Lördag, SHL-premiär, skånederby och ett näst intill fullsatt Malmö Arena. Förutsättningarna kunde inte vara mycket bättre än såhär.

Pigg inledning

Matchen då? Jo, båda lagen inledde piggt och delade ganska jämnt på chanserna under matchens inledande minuter. Runt mitten av perioden hade Malmö tagit över spelet en del och det var hemmalaget som skapade de längsta anfallen och farligaste chanserna. Malmö tog sedan över spelet mer och mer ju längre perioden gick. Och när det återstod en halv minut av perioden kom också målet. Andy Miele styr in skottet från Stefan Warg mellan benen på Emil Kruse i Rögles mål. Och det var det sista som hände i den första perioden. 1-0 Malmö och skotten slutade 18-4 i hemmalagets favör.

Den andra perioden inleddes som den första slutade. Malmö skapade långa anfall och lät knappt Rögle låna pucken. Men Rögle växte sig in i perioden mer och mer. Även om Malmö fortsatte vara det snäppet bättre laget. Det var också Malmö som skulle göra nästa mål. När bara en minut återstod sköt den tidigare Röglespelaren Daniel Zaar ett skott som smet in bredvid en aningen felplacerad Kruse i Rögles mål. Det var det sista som hände under mittenakten.

Andra perioden var betydligt grötigare än den första och de båda lagens rivalitet började komma fram. Utöver gruffet så var det en ganska händelselös andra period.

Malmö krossade i tredje perioden

I den tredje perioden var det Rögle som skulle jaga ett reduceringsmål. Men istället fick Malmö bästa möjliga inledning när man efter dryga tre minuters speltid utökade sin ledning till 3-0 genom Jens Olsson. Vackert framspelad av Nichlas Hardt.

Det målet väckte Rögle som tog över spelet helt. Det dröjde inte länge innan Malmö insåg detta och begärde time-out. Efter det fick hemmalaget ordning på spelet igen och den tredje perioden blev jämn.

När halva perioden kändes det som att Malmö dödade matchen. Andy Miele hittade fram till Robin Alvarez som överlistade Emil Kruse med ett direktskott. 4-0 till Malmö.

Malmö skulle även utöka sin ledning till 5-0 när sex minuter återstod av matchen. Målet gjordes av Carl-Johan Lerby framspelad av Max Görtz.

Efter det hände inte så mycket mer utan Malmö kunde hålla undan och vinna med förkrossande 5-0.

Malmö-Rögle 5-0 (1-0, 1-0, 3-0)
1-0 (19:33) Andy Miele (Stefan Warg, Rhett Rakhshani)
2-0 (38:49) Daniel Zaar (Tuuka Mäntylä, Max Görtz)
3-0 (43:14) Jens Olsson (Nichlas Hardt, Anton Mylläri)
4-0 (50:13) Robin Alvarez (Andy Miele, Daniel Zaar)
5-0 (53:41) Carl-Johan Lerby (Max Görtz, Lukas Haudum)
Skott: 43-16 (18-4, 13-5, 12-7)