HEDLUND: Så slutar SHL-tabellen 2020/2021

Så slutar SHL-tabellen 2020/2021 om man får tro min spåkula. Nu har Hockeybladets Tomas Hedlund uppdaterat kamikazetipset från april, här är den nya tabellen.

Den andra april i år kom jag med ett kamikazetips om hur SHL-tabellen slutar 2020/2021. Sedan dess har trupperna förändrats, förutsättningarna lika så. Därför är det dags att göra ett nytt försök. Vis av tidigare försök att tippa visar dessutom att det är bättre att lägga pengarna på andra tips än de jag kommer med. Nog om det, så slutar SHL-tabellen 2020/2021 när jag tippar.

Tipset

14. Malmö (10:a i april)

Malmö hamnar sist i min tabell, mycket på grund av den osäkra målvaktssituationen. Jag ska inte sticka under stolen med att Oscar Alsenfelt är en klassmålvakt, däremot tror jag inte att han håller. Truppen ser tunn ut och klubbens räddning kan vara om Fredrik Händemark blir kvar trots allt, eller att klubben hittar en likvärdig spelare. Vilket jag tror blir extremt svårt.

13. Oskarshamn (14)

Klättrar en placering, inte för att laget ser mycket bättre ut än i april. Snarare att laget på sista plats tappat i rankingen hos mig. Oskarshamn får det mycket svårt den kommande säsongen. Saknar minst en spelare i varje lagdel.

12. Linköping (12)

Det är en hel del nytt i Linköping och frågan är om det är ett lag som byggts på rätt sätt. Jussi Rynnäs är kanske ett stepg upp, men skrämmer bara med sin längd. Markus Ljungh är ett riktigt bra nyförvärv.

11. Leksand (13)

Har en förstalina som skrämmer motstånder och skämmer bort fans under försäsongen. Efter det finns det inte jättemycket att hurra över. Savjiga målvakter, brister i backsidan. Vad händer när förstalinan är sönderläst?

10. Växjö (11)

Fortfarande frågor kring målvakterna gör att Växjö ligger långt ner. Två av toppbackarna borta till årskiftet ungefär. Hur ser försvaret ut fram till dess. Ett litet lyft sedan april, men är fortfarande kvar i nedre regionerna. Behövs det en ny röst i båset?

9. Skellefteå (6)

Skellefteå känns som mellanmjölk den här säsongen. Svårplacerade och har gått under min radar under försäsongen. Är de fågel, fisk eller mittemellan? Svårtippat lag, många frågor. Hur kommer tränarkonstellationen att fungera är en.

8. Rögle (2)

Känslan säger att Rögle tappat mycket, varje del har försvagats något. Det är stora spelare som flyttat och lämnar stora hål efter sig. Det blir ett stort ras från i april för Rögle.

7. Djurgården (3)

Rasar också på listan. Tappet av Patrik Berglund och att klubben saknar två backar och två forwards av klass gör att Djurgården åker ner. Har ett stabilt målvaktspar, men backarna skräms inte. Stort frågetecken kring den skadebenägna kaptenen Jacob Josefson. Risk för ännu större ras.

6. Luleå (1)

Är jag galen? Luleå hyllas av många. Det är svårt att läsa Luleå, de har dessutom endast spelat fyra matcher på försäsongen. Linus Klasen är naturligtvis ett klassförvärv. Jag fortsätter att tjata om målvakterna, det är Luleås stora käpphäst. Dessutom tappat flera spelare.

5. Brynäs (7)

Tar ett par kliv sedan sist. Har två riktigt bra målvakter och förstärkt alla delar i klubben. Nya tränare som kommer att lyfta laget. Brynäs kan ha något stort på gång.

4. Örebro (8)

Är detta året då Örebro kommer att lyfta? Mycket talar för det. Klubben har många fina nyförvärv, Jhonas Enroth är kanske seriens bästa målvakt, backupen inte lika stabil. Örebro har dock en vana att spela en målvakt mycket och Enroth äxer med det. En av de mest intressanta trupperna.

3. Frölunda (5)

Nej, Frölunda blir inget bottenlag den här säsongen till Thomas Berglunds stora förtret. Förstärkt laget rejält, även om Ryan Lash kommer att saknas. Backuppsättningen ser grym ut.

2. HV71 (9)

Raketen på min lista. Har imponerat på försäsongen, om man nu kan dra större slutsatser av det? Solid trupp med toppar i alla lagdelar. Bytet av veteranerna kan vara bra för laget, men sättet ar inte snyggt. HV71 kommer att imponera den kommande säsongen.

1. Färjestad (4)

SHL:s bästa backuppsättning som både producerar poäng framåt och täpper till bakåt. Det andas framtidstro i Karlstad igen. Framåt är de starkare än förra säsongen, då var de lite svajiga.

Tabellen

 1. Färjestad
 2. HV71
 3. Frölunda
 4. Örebro
 5. Brynäs
 6. Luleå
 7. Djurgården
 8. Rögle
 9. Skellefteå
 10. Växjö
 11. Leksand
 12. Linköping
 13. Oskarshamn
 14. Malmö

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN