HEDLUND: Så här slutar SHL 2020/2021
Foto: Bildbyrån/Montage
Så här slutar SHL 2020/2021 om man får tro Hockeybladets Tomas Hedlund. Tipset är gjort utifrån hur trupperna ser ut idag. Håller ni med?

Ingen hockey och vi så kallade experter er oss i kast med att tippa nästa säsong. Så här slutar SHL 2020/2021 om man får tro mig. Jag tog fram spåkulan och siktade in den på 11 mars 2021, då sista omgången av SHL 2020/2021 ska spelas enligt planen. Hur ser din tabell ut?

14. Oskarshamn

Här ekar det tomt. Skadebenägen målvakt med hög högstanivå, tre backar som inte skrämmer och ett mediokert anfall. Det är vad Oskarshamn och Martin Filander har att jobba med. Samtidigt borgar den skrala truppen idag för att Osakrshamn kan klättra, finns ju bara en väg och det är uppåt.

13. Leksand

Leksand har månag spelare på kontrakt och det borde skrämma både fans och general manager Thomas Johansson. Truppen ser skral ut, mycket kanske hängde på ett skralt ledarskap. Vilka tränar laget nästa säsong, vem ska stå i mål? Ser dystert ut i Dalarna.

12. Linköping

Två svajiga målvakter är kvar sedan förra säsongen. Backsidan ser fulltecknad ut, då vet vi att Anton Mylläri inte spelar i LHC nästa säsong, han har dock kontrakt till han blir utlöst från det. En nyckel är om Mattias Bäckman kommer tillbaka i gammalt gott slag. Framåt behöver Broc Little och Andrew Gordon flera nya spetsspelare till sin hjälp att producera.

11. Växjö

Tittar man på målvaktsuppställningen just nu skulle man som Växjösupporter inte må särskilt bra. Behöver verkligen en signatur från en klassmålvakt eller två. En eller två bra backar behövs in i truppen. Framåt ser det okej ut, bra värvning i Richard Gynge. Henrik Evertsson brukar kunna trolla, även om det inte gick så bra förra säsongen.

10. Malmö

Hur länge pallar Oscar Alsenfelt i målet? Har en historik med hjärnskakningar som oroar. Lars Volden är inte superstabil. Finns en eller ett par backplatser kvar i truppen, som ser skral ut. Framåt är det stora frågetecken om lagkapten Händemark blir kvar. Inte en forward över 30 år, det ser lite spänannde ut. Klättringspotential finns.

9. HV71

Det är ungt och tunt bakåt i HV71 just nu. Nu ska Daniel Bertov vara klar på backsidan, men an finns inte med i uppställningen som tipset av tabellen bygger på. Framåt är två viktiga kulturbärare borta. Ska bli spännande att se vad tränartrion får att jobba med. Behöver en riktigt bra målvakt bland annat.

8. Örebro

Har Jonas Arntzen på kontrak på målvaktssidan, han stod mestadels i Hockeyallsvenskan och bottenlaget Almtuna förra säsongen. Har det stärkt honom? Behäver en riktigt bra målvakt. På backsidan ser det spänannde ut, en bra back till behövs. Ett par spetsspelare framåt och laget kan vara med och konkurrera om direktplatserna till kvartsfinalerna.

7. Brynäs

Slutade på en tolfte plats förra säsongen. Har stärkt upp målvaktssidan med Viktor Andrén, samtidigt som Samuel Ersson blir ett år mognare. Även backsidan ser bättre ut och med nye backen Kristofer Berglund blir laget säkrare bakåt.

Peter Anderssons ledarskap kommer passa Brynäs riktigt bra och med några förstärkningar till kan de komma ännu högre i tabellen än sexa.

6. Skellefteå

Ser starka ut på målvaktssidan. Behöver stärka upp backsidan för att kunna rankas högre. Ska bli spännande att se hur Jonathan Johnson klarar steget upp till SHL, en spets framåt behövs i Skellefetå.

5. Frölunda

Ser inte helt solida ut bakåt, nu har Frölunda endast fem backar presenterade och det skulle inte förvåna om det kommer något riktigt stort namn inom kort. Framåt har Göteborgarna flera tunga tapp, men även här lär det komma något stort. Att Ryan Lasch inte är presenterad av Davos än kan betyda att han inväntar besked hur det blir med Frölunda. Klubben har stor potential att klättra i tipsen ju närmare nedsläpp vi kommer.

4. Färjestad

Färjestad behöver en stabil målvakt som stärker unge Arvid Holm. I övrigt ser Värmlänningarna solida ut, någon spetsvärvning och tipset kan bli annorlunda.

3. Djurgården

Djurgården hade skadebekymmer under säsongen och hittade i alla fall hemmaformen under 2020. Värvningen av Mantas Armalis och att Niklas Svedberg tränat ikapp gör att Djurgården har ett mycket intressant målvaktspar. Dessutom kommer det att vara konkurrens om förstaspaden redan från första försäsongsträningen. Sett till backarna stärker Stockholmarna även den biten med Tobias Ekberg från Malmö.

Får klubben behålla Marcus Högström och kan stärka upp med en klassbakc till kan de sikta mot toppen. Framåt ser det bra ut för Djurgården, den riktiga spetsen saknas namnmässigt. Behöver hitta en riktig sniper.

2. Rögle

Rögle blir bäst i Skåne nästa säsong, kniper andraplatsen. Presenterade en förlängning med Christoffer Rifalk, väntar med spänning på den som blir förstemålvakt i Rögle. Framåt ser det riktigt bra ut också. Klubben kommer dessutom att krydda truppen starkt.

1. Luleå

Luleå har inte många platser att fylla i truppen, en trupp som kryddats väl jämfört med det lag som vann SHL i stor stil. Kan behöva en målvakt, det är det enda frågetecknet just nu.

Sluttabellen

01. Luleå (1)
02. Rögle (3)
03. Djurgården (6)
04. Färjestad (2)
05. Frölunda (7)
06. Skellefteå (4)
07. Brynäs (12)
08. Örebro (8)
09. HV71 (5)
10. Malmö (9)
11. Växjö (10)
12. Linköping (11)
13. Leksand (13)
14. Oskarshamn (14)

Kommentarer

Kommentarer