HALSSKYDD: Ytterligare tre spelare dömda till böter

Ytterligare tre spelare dömda till böter efter helgens matcher i SHL. Samtlliga döms för bristande användning av halsskyddet, så kallad illegal equipment. Nu är bötessumman uppe i 55 000 kronor.

Ytterligare tre spelare dömda till böter, Djurgårdens Alexander Holtz, Frölundas Lucas Raymond och Växjös Emil Pettersson efter brister i användandet av halsskyddet. Den totala bötessumman för straffet illegal equipment är nu uppe i 55 000 kronor. Anmälare i samtliga fall är Situationsrummet.

Samtliga nekar

Alla tre nekar till att ha låtit bli att använda halsskydd och två av spelarna Alexander Holtz och Emil Pettersson har även skickat in bilder från den aktuella matchen till Disciplinnämnden.

Alexander Holtz

”Under bytet som jag spelade måste halsskyddet åkt ner i samband med närkamp. Jag kommer till båset rejält trött och blir nästan omgående återkallad in på isen. Jag skyndar mig tillbaka in på isen för nedsläpp så att vi inte ska riskera att få vår center bortbytt. Jag hinner inte tänka på hur min utrustning sitter och därför startar spelet utan att jag hinner åtgärda halsskyddet! Som ni ser från övriga bilder från matchen så är mitt halsskydd i sin ordning och därför tycker jag att denna anmälan är väldigt hård och det faktum att jag inte hinner få tid till att göra i ordning min utrustning innan spelet sätts igång bör ses som en förmildrande omständighet.”, skriver Holtz till disciplinnämnden.

”Av filmsekvensen framgår att Alexander Holtz inte burit halsskydd på ett ändamålsenligt sätt. Vad som framkommer på stillbilden förändrar inte den bedömningen.”, svarar disciplinnämnden Holtz.

Emil Pettersson

”Jag har halsskydd på mig under den här matchen precis som under alla andra matcher. Halsskyddet är av standardmodell från ordinarie leverantör. Bilden är tagen från sidan när jag böjer mig ner. Det skapar ett intryck av att jag saknar halsskydd. Bifogar en bild rakt framifrån där det syns tydligt att jag bär halsskydd.”, skriver Emil Pettersson till disciplinnämnden.

”De bilder som Emil Pettersson åberopat förändrar inte denna bedömning. Han har därför inte burit ett halsskydd på ett ändamålsenligt sätt. Det åligger spelaren själv att vid var tid se till att skyddsutrustningen bärs på ett sätt som uppfyller ändamålet med skyddsutrustningen. Det är alltså utrett att Emil Pettersson gjort sig skyldig till illegal equipment (felaktig skyddsutrustning).”, svarar disciplinnämnden Pettersson.

Lucas Raymond

”Jag hade halsskydd under hela matchen och det kan disciplinnämnden kontrollera genom att videogranska matchen. När halsskyddet blir blött tenderar det att leta sig fram mot axelskyddet och jag vet inte om det gjorde det under Djurgårdsmatchen också. Vad jag vet är att jag hade halsskydd att jag alltid spelar och tränar med halsskydd och det har jag gjort sedan barnsben.”, skriver Lucas Raymond till disciplinnämnden.

De har dömts för bristande utrustning

Namn Klubb Brist Summa
Jonathan Sigalet Brynäs Halsskydd 5 000
Alexander Holtz Djurgården Halsskydd 5 000
Lucas Raymond Frölunda Halsskydd 5 000
Victor Ejdsell Färjestad Halsskydd 5 000
Daniel Bertov HV71 Halsskydd 5 000
Simon Önerud HV71 Halsskydd 5 000
Jonas Holös Linköping Halsskydd 5 000
Kim Rosdahl Oskarshamn Halsskydd 5 000
Samuel Johansson Rögle Halsskydd 5 000
Emil Pettersson Växjö Halsskydd 5 000
Joonas Rask Örebro Halsskydd 5 000
55 000

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN