FOLKETS RÖST: Årets målvakt i SHL Awards

Säsongen börjar lida mot sitt slut och det börjar närma sig det årliga SHL Awards. SHL:s alla huvudtränare, lagkaptener, utvalda journalister tillsammans med ishockeyprofiler ska utse en vinnare i de olika kategorierna som finns. 

Vi på Hockeybladet tycker såklart att alla ni där hemma också ska få möjligheten att lägga en röst på en av de tre spelarna som SHL:s jury tagit ut som finalister i respektive kategori. Därför har vi skapat en omröstning som alla har möjlighet att delta i. Vi tänkte börja med de tre som är nominerade i ”årets målvakt” denna säsong.

Oscar Alsenfelt , Malmö

En av målvakterna som valts ut som en av SHL:s bästa är ingen mindre än Malmös, Oscar Alsenfelt. Den rutinerade ”skånepågen” har gång på gång denna säsong visat vilken duktig målvakt han är. Han har burit sitt Malmö i många år nu och stod denna säsong för en imponerande räddningsprocent i grundserien med hela 92 procent på 41 spelade matcher. Han var även en stor anledning till att Malmö lyckades ta sig till slutspel.

Janne Juvonen, Leksand

Den 26-årige finländaren hade precis som laget en väldigt fin säsong. Han har stått för flera stabila insatser under säsongen och har skapat den trygghet som behövs i ett lag. Utvecklat sig väldigt mycket på isen och hade en räddningsprocent på 91,6 under det 50 (!) matcher han spelade i grundserien. Att Juvonen gjort skäl för lönen denna säsong kan man lugnt säga.

Viktor Fasth, Växjö

Den evigt unge Viktor Fasth fortsätter visa att ålder bara är en siffra. Han har varit rena vägen flera gånger under säsongen för Växjö och levererat många bra insatser efter varandra. Tyvärr åkt på en skada nu under slutspelet och missat ett par matcher. Under grundserien hade han en räddningsprocent på 93,4 vilket var bäst av alla målvakter i ligan. Med andra ord väl värd att vara en av de nominerade.

Årets målvakt 2020/2021

  • Janne Juvonen, Leksand (76%, 728 Votes)
  • Viktor Fasth, Växjö (15%, 145 Votes)
  • Oscar Alsenfelt , Malmö (9%, 85 Votes)

Total Voters: 958

Loading ... Loading ...
Omröstningen stänger 15 maj klockan 10.00.

Rösta på Årets forward.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN