FOLKETS RÖST: Årets Forward i SHL Awards

I nästa steg är det nu dags att presentera forwardssidan i SHL Awards. Här finns både poängligavinnare och landslagsspelare, som presterat starkt i sina respektive klubblag under säsongen.

Under grundserien är det många duktiga forwards som utmärkt sig. Vi har fått sett fina insatser av flera spelare vid flertalet tillfällen. Men de spelare som juryn tycker har varit mest värda att vara nominerats till ”Årets forward” kommer här nedan.

Daniel Zaar, Rögle

Den nu rutinerade 27-åringen har en väldigt lyckad säsong bakom sig. Efter ett par år i skåneklubben, har han gjort sig känd för att vara en riktig poängmaskin. Denna säsong stod han för 50 poäng på 52 spelade matcher i grundserien vilket var ett nytt personligt rekord. Även hunnit med ett par matcher i Tre Kronor men har tyvärr haft lite skadebekymmer under slutspelet. Rykten säger att klubbar utanför Sveriges gränser är väldigt intresserade av Zaars tjänster.

Emil Pettersson, Växjö

Här är en spelare som har utvecklat sig enormt och blivit en riktigt duktig hockeyspelare. Även Pettersson stod för sin poängbästa säsong någonsin med sina 48 poäng på 52 matcher i grundserien. Visade fin form också i Tre Kronor dressen och har vuxit ut till en av SHL:s absolut bästa spelare. Borta i NHL spelar hans bror Elias i Vancouver och ska man tro flera intervjuer som gjorts med forwarden, är NHL målet även för honom.

Marek Hrivík, Leksand

Här har vi årets poängkung i SHL. Leksands stjärnforward stod för 51 poäng på 44 matcher i grundserien vilket gjorde honom till poängligavinnare. Slovaken bidrog stort till Leksands starka säsong. Han prisades dessutom med guldhjälmen, som är ett väldigt ärofyllt pris då det är spelarna i ligan som röstar på den mest värdefulla spelaren för säsong. Tråkigt nog för Leksands del lämnar 29-åringen klubben och det sägs att KHL är det hetaste spåret för Hrivík.

Årets forward 2020/2021

  • Marek Hrivík, Leksand (88%, 946 Votes)
  • Daniel Zaar, Rögle (9%, 92 Votes)
  • Emil Pettersson, Växjö (3%, 33 Votes)

Total Voters: 1 071

Loading ... Loading ...
Omröstningen stänger 15 maj klockan 10.00.

Rösta på Årets målvakt

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN