FINAL 21: Nu skrivs det historia – vilka kommer vi ihåg?

Nu har vi kommit dit vi längtat, 14 lag har blivit två, nu skrivs det historia! Vilka kommer vi ihåg som hjältar när vi summerar säsongen? Vilka förlorar sin första final? Vilka får dansa på torget? Nu kör vi!

Finalen är äntligen här, nu skrivs det historia! Rögle är i sin första final, Växjö i sin tredje. Faktum är att inget av lagen har förlorat en final, däremot har Växjö tagit två. Vilken klubb förlorar sin första final?

Räcker Växjö till

De flesta har Rögle som favoriter, kanske för att Växjö smög sig fram till förstaplatsen i SHL. Växjö har ett mer anonymt spel, ser långsamt ut – men är livsfarliga!

Erik Källgren har kopierat Viktor Andrén från 2018 och klivit in som en klippa i målet sedan Viktor Fasth skadat sig. Fortsätter Källgren att spika igen? Hur mycket kommer Växjö att sakna Ilari Melart i de två första matcherna?

Har Rögle skruvat åt finliret

I semifinalen mot Skellefteå var det hockey utan bromsspår och matcherna var extremt underhållande. Det var ett extremt tempo. Hur kommer de ställa om till Växjös mer lugna spel? Hur står det till med skadorna i Rögle?

Snart vet vi, 15.15 släpps pucken i den första finalen på TV4 och C More.

Tidigare under säsongen

Lagen har mötts fyra gånger under säsongen så här har det sett ut.

Växjö – Rögle 2-1
Rögle – Växjö 4-2
Växjö – Rögle 3-2, övertid
Rögle – Växjö 4-1

Tips

Jag har konsekvent tippat mot Rögle i hela slutspelet, framförallt efter semifinalen mot Skellefteå har jag svängt. Jag tror att Rögle blir historiska och vinner finalen med 4-2 i matcher. Går tipset in kommer Sverige att få ett nytt mästarlag.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN