Djugårdsfloppen lägger av – efter tuffa fjolårssäsongen

Fjolåret var en tung saga i SHL. Nu väljer forwarden, Jeff Tambellini, 33, att lägga skridskorna på hyllan.
– Nu är det dags för mig att ta mig an ett nytt kapitel här i livet, säger han till Hockeybladet.nu.

Jeff Tambellini är ett känt namn bland alla hockeyfans i Sverige. Säsongen 2013/2014 värvades han till ett krisande Modo. Efter Modosejouren lämnade han SHL för spel i Schweiz och HC Fribourg-Gottéron. Bara någon månad senare var han tillbaka i Sverige, denna gång i Växjö.

I Växjö blev det 20 grundseriematcher inklusive 18 slutspelsmatcher. Men trots succén i slutspelet blev det inget nytt kontrakt för den Calgary-födde forwarden. Istället bar resväskan av till AHL, där han blev Syracuse Crunch näst bästa poängplockare.

”Varken jag eller klubben var nöjda”

Inför fjolårssäsongen valde han ännu en gång att återvända till Sverige. Denna gången var det mesta mästarna Djurgården som signade upp den dåvarande 32-åringen. Sejouren i Sverige blev ingen succé och det slutade med att han lämnade klubben i förtid. Växjö gjorde en chansning när man plockade in honom inför fjolårssäsongens slutspel, men inte heller där lyckades han leva upp till förväntningarna.
– Varken jag eller klubben var nöjda med vad jag hade presterat och då passade det bäst att gå i förtid. Jag tänkte egentligen lägga av redan då, men när Växjö ringde, kände jag att, jag ger hockeyn en sista chans. Men det blev ju allt annat än bra, säger Jeff Tambellini om fjolårssäsongen.

”Vill rikta stort tack till Djurgårdssupportrarna”

Idag gick collegeklubben Univ. of Michigan ut med uppgifter på Twitter om att Tambellini blir lagets nya assisterande tränare, vilket innebär att han är tvungen att lägga skridskorna på hyllan. Något som han bekräftar i en intervju med Hockeybladet.
– Det stämmer. Jag tyckte erbjudandet var intressant och för svårt att tacka nej till. Jag har alltid velat bli tränare och när möjligheten dök upp låg det bra till i tiden, säger han.

Han passar på att tacka alla som följt honom och riktar samtidigt stor tacksamhet till sina tränare och medspelare under karriären.
– Jag vill tacka alla som har följt och hjälpt mig under min karriär. Det har varit så många underbara ledare och spelare man har fått lära känna. Ett extra stort tack vill jag rikta till Djurgårdssupportrarna, som trots dåliga prestationer hade tålamod. Nu är det dags för mig att ta mig an ett nytt kapitel här i livet, säger han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN