DISCIPLINNÄMNDEN: Fyra saknade halsskydd och en avstängning

Fyra saknade halsskydd på fyra nya spelare gör att ytterligare 20 000 kronor i böter för illegal equipment. Samt en avstängning och böter för kneeing.

Situationsrummet fortsätter att jaga spelare med felaktig utrustning. Idag bötfälldes fyra spelare till som saknade halsskydd. Kim Rosdahl, Oskarshamn, Samuel Johannesson, Rögle, Victor Ejdsell, Färjestad och Jonas Holös, Linköping straffas med böter på 5 000 kronor vardera. Totalt är nu bötessumman uppe i totalt 40 000 kronor för brottet illegal equipment.

Tre av spelarna har valt att inte yttra sig i frågan, medan Kim Rosdahl i Oskarshamn som menar att han fått halsskyddet granskat och godkänt av linjedomaren innan match. Något som de flesta spelare vittnar om när de fått böterna.

Stängs av tre matcher

Brynäs Niclas Andersén stängs av tre matcher för en bentackling, samt böter på 26 500 kronor.

Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan att Niclas Andersén vid tacklingen vinklar ut sitt vänstra ben så att det träffar motspelarens ben. Nämnden finner det utrett att Niclas Andersén gjort sig skyldig till en knätackling som är bestraffningsbar. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara tre matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

• Skaderisk och skada uppstår”, skriver disciplinnämnden.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN