DERBYSPECIAL: Förutsättningarna inför kvällens heta Skånederby

Ikväll ställs Skånelagen i SHL mot varandra igen. Malmö Redhawks tar emot Rögle BK i, vad som det sedvanligt brukar bli, ett väldigt underhållande Skånederby.

Då var det (äntligen) dags för Skånederby igen när Malmö och Rögle ställs mot varandra. Här är smått och gott inför kvällens heta drabbning i Malmö Arena, där Hockeybladet självklart är på plats och bevakar. Här är en derbyspecial inför kvällens heta match.

Vännerna ställs mot varandra – ”vad hände där liksom?”

Malmös lagkapten Fredrik Händemark och Rögles Olle Liss är nära vänner och i somras gjorde Hockeybladets Piotr Arvidsson ett reportage med dem båda om hur det bland annat är att ställas mot varandra i ett Skånederby.

– Nu har jag ju bara varit med på ett derby men klart rivaliteten finns ju och det brukar bara bra tryck i Malmö Arena, Rögle har ju många supportrar till exempel, sa Liss i reportaget.

– Det är klart att det är värre att förlora mot Rögle än tillexempel Frölunda. Måste nämna hur det var när Olle skulle vara med i sitt första derby här. Vi snackade innan i sms och sen gör han mål när jag är inne på isen genom att skjuta pucken i bakhuvudet på vår målvakt. Då stod man bara där liksom, vad hände där liksom? Blir det dessutom en stor förlust som det blev där, känns det extra bittert, sa Malmös lagkapten i reportaget.

DERBYSPECIAL: Förutsättningarna inför kvällens heta Skånederby

DERBYSPECIAL: Förutsättningarna inför kvällens heta Skånederby
Foto: Bildbyrån/Montage

Lagens fem senaste matcher

I Malmös fem senaste matcher har man ställs mot Red Bull München, Linköping, HV71, Mora och Bern. SHL:s sydligaste lag har alltså spelat två av de fem senaste matcherna i Champions Hockey League.

Rögle, som endast har SHL att fokusera på, har ställts mot Luleå, HV71, Frölunda, Timrå och Linköping i sina fem senaste matcher.

DERBYSPECIAL: Förutsättningarna inför kvällens heta Skånederby DERBYSPECIAL: Förutsättningarna inför kvällens heta Skånederby
Red Bull München (b) : 2-1 Luleå (h) : 2-3 e.str.
Linköping (b) : 4-3 HV71 (h) : 0-1
HV71 (h) : 2-1 e.str. Frölunda (b) : 1-2
Mora : 2-3 e.str. Timrå (b) : 4-2
Bern : 0-1 Linköping (b) : 2-3

Senaste fem derbymatcherna

Malmö kommer till kvällens derby med tre derbysegrar på de fem senaste Skånederbyna. Så här har de fem senaste matcherna mellan lagen slutat.

4/10-18 Rögle Malmö 1-2
5/2-18 Malmö Rögle 2-5
19/12-17 Rögle Malmö 2-3
30/9-17 Rögle Malmö 8-7 e.förl.
16/9-17 Malmö Rögle 5-0

Målvakten redo för spel

Under tisdagens CHL-match mot Red Bull München saknades Malmömålvakten Oscar Alsenfelt men till kvällens derby är målvakten tillbaka, skrev Hockeybladet under gårdagen.

Tabelläget

I tabellen hittar vi kvällens hemmalag på sjätte plats med 37 inspelade poäng på 21 matcher. Gästerna från Ängelholm är placerade på åttonde plats med 34 inkasserade poäng på 21 matcher.

Ikväll klockan 19:00 släpps pucken i Malmö Arena. Glöm inte att besöka Hockeybladet efter matchen för artiklar och intervjuer från matchen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN