Dags för säsongens tredje Skånederby

Ikväll är det dags för säsongens tredje Skånederby när Rögle och Malmö på nytt ställs mot varandra.

Så var derbydagen kommen. Dagen när Skånes två bästa hockeylag, Rögle och Malmö, ställs mot varandra. Ikväll väntar, som vanligt, en glödhet match i ett fullsatt Lindab Arena.

Det senaste Skånederbyt mellan lagen spelades den sjätte december förra året. Matchen gick till straffläggning där Malmö, tack vare Johan Olofsson, tog extrapoängen och segern i matchen.

I tabellen hittar vi hemmalaget på tionde plats med 45 inkasserade poäng. SHL:s sydligaste lag ligger på sjätte plats med 49 poäng. Det är alltså endast fyra poäng som skiljer lagen åt inför kvällens match.

Tränarna inför matchen

– Det bör inte vara några problem med inställning och energi till matchen, inramningen kommer att vara grym. Det viktigast är att vi är i balans och håller oss på rätt nivå vad gäller intensitet, säger Rögles huvudtränare, Cam Abbott, till Rögles hemsida.

– Vi ska åka dit och göra det som vi har gjort de sista två träningarna, spela vårt spel, spela vårt identitet och spela våra grejer. För det är det de handlar om oavsett vilka man möter, säger Malmös huvudtränare, Peter Andersson, i en intervju på Malmös hemsida.

Ladda upp inför matchen med oss på Twitter!

Ladda upp inför kvällens derby på Hockeybladets twitterkonto! Där kommer vi under dagen att komma med fakta och annat intressant inför kvällens heta Skånederby. @Hockeybladnu är kontot att följa!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN