Olofsson sköt segern i Skånederbyt till Malmö

Ikväll spelades säsongens andra Skånederby när Malmö och Rögle drabbade samman inför 11 650 åskådare i Malmö Arena.

Det senaste derbyt, som spelades i Ängelholm, slutade med seger för Malmö och det gjorde även kvällens match.

Rögle hetast i inledningen

Det var Skånes nordligaste SHL-lag som kändes något hetare än hemmalaget under den första perioden, men Malmö var inte ofarliga på något vis och båda målvakterna, Oscar Alsenfelt och Justin Pogge fick freda sitt mål flertalet gånger.

I slutet av inledningsperioden avslossade Linus Sandin ett skott i ribban från den vänstra tekningscirkeln, och i spelsekvensen efter var Malmös Carl Persson sånär att få ett friläge men Ted Brithén lyckades peta undan pucken.

Oavgjord mittenperiod

Malmö fick en drömstart på andra perioden när Rögles Mattias Sjögren utvisades två minuter för boarding. Tretton sekunder in i det numerära överläget sköt Johan Olofsson in matchens första mål när han placerade in pucken bakom Justin Pogge.

Efter åtta minuter och trettio sekunder kvitterade Rögle. Malmöbacken Jens Olsson fick inte ut pucken ur egen zon och Rögles Mattias Sjögren spelade pucken tvärsöver zonen till en fristående Olle Liss som sköt in kvitteringsmålet till vänster om Alsenfelt.

Fortsatt jämnt

Tre och en halv minut in i tredje perioden ljöd ett ”kling” från Pogges högra stolpe efter ett skott av Marcus Sylvegård. Efter tretton minuters spel stod Röglemålvakten för en mycket fin räddning när Frederik Storm sökte borte krysset. Den danska forwarden ser ut att vara tillbaka i sin goda form efter en formsvacka.

När tiduret visade att det återstod en minut och 45 sekunder fick Rögles Samuel Jonsson se sig utvisas för interference. I samband med utvisningen tog Malmö, med Peter Andersson i spetsen, timeout. Men det numerära överläget gav inte någon utdelning, detta till Malmöpublikens missnöje.

Straffläggning fick skilja lagen åt

Efter ordinarie matchtid var resultatet 1-1 och matchen gick till förlängning och även där skulle Malmö få chansen i powerplay när Rögles Daniel Zaar fick sätta sig i utvisningsbåset efter en slashing, men Malmö har det tungt i spelet i numerärt överläge och lyckades inte få pucken i mål.

Med 51 sekunder begärde Rögle timeout och när slutsignalen för förlängningen ljöd hade Malmö skjutit fyra skott och Rögle ett i övertidsperioden. Straffläggning väntade och den avgjordes av Johan Olofsson som såg till att ta bonuspoängen till sitt Malmö.