Stortalangen slutar – som 16-åring

En av Brynäs damlags största talanger, Wilma Carlsson, har tagit beslutet att sluta med hockeyn. – Det blir svårt att hinna med skolan, säger hon till klubbens hemsida. 

Brynäs stortalang Wilma Carlsson har spåtts en lysande framtid inom ishockeyn. Blott 16 år gammal har hon redan hunnit göra 80 matcher i SDHL, representerat Sverige internationellt och vunnit ungdoms-OS 2016. Men några fler framgångar på isen tycks det tyvärr inte bli.

Slutar – svårt att hinna med skolan

Wilma Carlsson har nämligen beslutat sig för att avsluta sin hockeykarriär redan som 16-åring.
– Det blir för svårt att hinna med skolan. Därför slutar jag med ishockeyn. Ett tufft beslut jag var tvungen att ta, säger hon i en kommentar på klubbens webbsida.
– Jag kommer att sakna gemenskapen i laget och miljön. Men jag ska gå på så många matcher jag kan och heja fram tjejerna.

Brynäs tränare Åke Liljebjörn tycker såklart beskedet är tråkigt, men är förstående.
– Jag tappar en bra back och dessutom en mycket lovande back samt en god lagkamrat. Men det är bara att lyfta på hatten för att en sån ung tjej tar ett så moget och bra beslut. De här tjejerna blir ju inte rika på sin sport. Så jag förstår att hon måste se till sin framtid, säger han till klubbens hemsida.

Wilma Carlsson är syster till Brynäs herrlags 20-årige back Lukas Carlsson som deltog i förra vinterns JVM.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN