SDHL: Så spelas SM-Finalen

LULEÅ. Ikväll 18:30 släpps pucken i Coop Norrbotten Arena för den första SM-Finalen mellan Luleå och Linköping. 

Likt förra året går SM-Finalen i SDHL mellan Luleå och Linköping. Detta efter att norrbottningarna slagit ut AIK samt Hv71 med idel segrar. Linköping fick en plump i första slutspelsmatchen mot Djurgården. Därefter har de gått helt rent. Efter säkra 3-1 mot stockholmarna så blev det en imponerande seger mot Modo med tre raka segrar.

Luleå som slogs i hop med Munksund-Skuthamns SK inför säsongen 2015/16 har vunnit samtliga SDHL sedan dess och spelat tre av fyra SM-Finaler. Linköping vann guld senast säsongen 2014/15. Där AIK fick se sig besegrade med två mål mot noll. På den tiden var det bara en finalmatch.

Nytt utseende 

Inför finalen i år så har serien fått ett nytt utseende. Finalserien spelas i bäst av fem matcher. Det högre seedade laget Luleå börjar hemma. Därefter är det två matcher i rad på bortaplan för att eventuellt avsluta med två raka hemma.

13/3 Luleå HF – Linköping HC
16/3 Linköping HC – Luleå HF
17/3 Linköping HC – Luleå HF
20/3 Luleå HF – Linköping HC (Eventuellt)
21/3 Luleå HF – Linköping HC (Eventuellt)

Luleå favoriter 

Att hemmalaget i kvällens match är favoriter är väl ingen överdrift. Föreningen har vunnit SDHL varje år de varit med och spelat tre av fyra SM-Finaler. Samtliga dessa tre har de vunnit. Av de fem första i poängligan så tar norrbottningarna fyra av platserna. Jenni Hiirikoski har spelat fram till 44 mål på 34 matcher i grundserien och Emma Nordin har petat in 31 mål på samma tidsram. Linköping då, har de inget att komma med? Jodå, de är bäst i powerplay. Det kommer att bli en spännande final med Sveriges två bästa lag för tillfället.

SVT visar matchen på SVT Play samt SVT 2 med start 18:30

Läs mer om SDHL här >>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN