SDHL-kollen: En succédebut, sex matcher och 100 poäng

Det är inte bara herrarna som är i full gång. Även på damsidan är det full fart med en succédebut, 100 gjorda poäng och en skillnad på sex spelade matcher.

Vi är inne i den 16:e omgången av SDHL. Eller? Någorlunda i alla fall. Den senaste veckan har vi fått se en succédebut i AIK:s mål, en landslagsspelare som nått 100 poäng i HV71:s dress och så frågetecknet: Hur var det egentligen med antalet spelade omgångar?

Sex matcher hit, sex matcher dit

Det är på twitter som frågan bland annat har kommit upp angående den haltande tabellen. De flesta lag har 15 och 16 spelade matcher, det vill säga sju av 10 lag. Samtidigt så är det tre som sticker ut. Serieledande Linköping har 17 spelade men sedan har fyran Djurgården 19 spelade matcher och sist så har tredjeplacerade Luleå spelat ynka 13 matcher. Det ger en skillnad på sex(!) matcher mellan Djurgården och Luleå. Det heter alltid att det jämnar ut sig och självklart, det jämnar ut sig när alla ska spela lika många matcher i slutändan.

Succédebutant i ”Gnaget”

Ja, då var det dags för nästa målvaktstalang att dra på sig AIK-stället i landets högsta serie. Efter Minatsu Murases genombrott som tonåring och SM-guldet innan hon ens blivit myndig så kom Sofia Reideborn upp. Väl där blev det skralt med speltid bakom landslagsmålvakten ”Musse”. Nu är det dags för nästa namn att försöka konkurrera. Det var Amanda Johansson som fick chansen mellan stolparna och den Göteborgsfödda 15-åringen gjorde det med bravur. Att det blev förlust med 1–0 är det ingen hon ska bry sig om efter en insats som slutade med 22 räddningar på 23 skott och en räddningsprocent på 95.7 procent.

Raskt upp på 100 poäng i HV-tröjan

Hon slog igenom på allvar i AIK och har sedan dess blivit OS- och VM-spelare. Med Solnaklubben vann hon bland annat ett SM-guld. I våras tog hon dock SM-silver men med en annan klubb, nämligen HV71. Fanny Rask är inne på sin tredje säsong i Jönköping och har redan hunnit skriva in sig i historieböckerna. Hon nådde i inledningen av veckan 100 poäng i HV-tröjan. Det tog 94 matcher i grundserie och slutspel för att nå till den stora noteringen på 100 pinnar. Nu har hon bara 89 poäng upp till Maja Jakobssons 189 vilka hon gjorde under så väl åren i Division ett som i SDHL.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN