SDHL: Brynäs värvar schweizisk poängspelare

Brynäs IF gjorde idag klart med den schweiziska poängspelaren Sarah Forster som närmast kommer från EV Bomo Thun där hon spelade 20 matcher den gångna säsongen. Sarah har spelat i Sverige förut då hon säsongen 2014/15 gjorde tio matcher för Linköping.

Sarah Forster är född i den lilla orten Berneck i nordöstra Schweiz precis på gränsen till Österrike. Som ungdom spelade Sarah i Ajoie för att sedan hamna i Luganos damlag. Nu är hon klar för spel i Brynäs IF den kommande säsongen.

En välmeriterad back

Brynäs får en välmeriterad landslagsback med både OS och VM på meritlistan. Hon har vunnit både VM och OS brons samt guld i SDHL säsongen 2014-2015.

-Sarah är en välmeriterad back, som representerat det Schweiziska landslaget vid flertalet tillfällen och spelat både VM och OS, där hon även växlade mellan att spela forward och back, berättar Stefan Bengtzén sportchef Brynäs IF i ett pressmeddelande.

25-åringen kommer att ansluta till gävleklubben i augusti och hon ser fram emot att bekanta sig med den svenska naturen vid sidan av hockeyrinken.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN