Reideborn förlänger: ”Ingen gladare än jag”

0
374
Foto: Bildbyrån

Hon är en av landets mest lovande målvakter och har redan två SDHL-säsonger på meritlistan. Nu är målvaktstalangens nya kontrakt påskrivet.

Efter att ha spelat med killar som ungdomsspelare tog Sofia Reideborn klivet in i ”Gnagets” damlag som 16-åring när junioråldern stod för dörren. Under den första säsongen blev det bara sex matcher. Mycket på grund av den tuffa konkurrensen. Den med landslagets och en av SDHL:s allra bästa målvakter, Minatsu Murase. Åren har gått och hon är inte längre kvar i moderklubben. Nu är det grannklubben SDE som gäller och så förblir det.

– Jag valde SDE på grund av många anledningar, men främst för att det känns som en seriös satsning och en stor möjlighet för mig att utvecklas med hjälp av målvaktstränaren där. Tränarna och spelarna i SDE känns seriösa och jag känner ett förtroende från klubben. Det här kommer ge mig möjligheten att tävla varje dag, sade Sofia till hockeysverige.se då.

Har spelat tre JVM

Sofia gick genom ungdomsleden till AIK:s damlag och hann debutera i J18 Elit. Sedan blev det alltså nya utmaningar i grannklubben SDE inför säsongen 16/17. Utmaningar som blir att bygga vidare på.

– Jag är jättenöjd med att få chansen en säsong till i SDE. Jag trivs väldigt bra i föreningen, laget och med tränarna så det var bara glädje när kontraktet kom. Det var ett enkelt val om man säger så, eftersom jag fått ett förtroende jag inte skulle få någon annanstans, säger Sofia till periodpaus.se.

Den senaste säsongen blivit mer speltid med 16 matcher tillsammans med Klara Peslarova. Stockholmarna fick kvala sig kvar och lyckades, igen. I kvalet storspelade Reideborn och hade en räddningsprocent på 94.2% över fem matcher. Det har även blivit en del spel i landslagströjan genom åren. Bland annat tre JVM där det blivit ett brons.

– Förra säsongen var som sagt en av dem allra bästa i min karriär och den känns som att jag växte in mer och mer i rollen att ta mer ansvar. Vilket jag verkligen trivdes med. Säsong startade inte bra resultatmässig för mig, men jag känner att desto längre säsongen gick desto bättre gick det. Och jag kom upp till en högre nivå än jag gjort tidigare. Det absolut viktigaste var dock att vi klara oss kvar. Trots att vi kanske kände att vi kunde avgjort det tidigare än i sista omgången. Även det är viktiga matcher som jag nu är glad att jag gjort, väldigt bra erfarenhet.

Bekräftar på Twitter

18-åringen, vars bror Adam spelar med Djurgården i SHL, bekräftar förlängningen på Twitter.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nitton + 9 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.