PRISAD: Hon är årets spelare 2017/2018

Säsongen är slut och Luleå/MSSK blev svenska mästare efter att ha slagit Linköping i finalen. Nu har Sveriges bästa spelare för den gångna säsongen utsetts. Hon får sälla sig till raden av gamla storspelare som Kim Martin, Emma Eliasson och Danijela Rundqvist i priset som årets spelare.

Det är en jury bestående av bland andra den avgående förbundskaptenen Leif Boork och den nuvarande Ylva Martinsen som kommit fram till att Luleåforwaden Emma Nordin var den som passade bäst för priset.

Följande går att läsa i pressmeddelandet:
”Emma Nordin är en spelare som alltid levererar och höjer sitt lag oavsett omgivning. Den här säsongen har hon varit tongivande i både sitt klubblag och i Damkronorna. Hon tar stort ansvar över hela isen, kombinerar det hårda hemjobbet med en målfarlig offensiv och har tydligt visat att hon håller samma höga nivå offensivt som de tongivande importerna i SDHL. Emma Nordin är en spelare som alla vill ha i sitt lag, det visade hon inte minst nyligen då Luleå blev svenska mästare för andra gången.”

Har kontrakt över säsongen 2018/19

Emma som kom till Luleå/MSSK från Modo 2015 kommer att nästa säsong göra sin fjärde säsong i svenska mästarinnorna. Den gångna säsongen var den assisterande lagkaptenen en viktig kugge i att Norrbottenlaget tog hem sin sm-titel för andra gången. Emma stod för 58 poäng på 35 matcher och fick hela 55 pulspoäng.

Läs mer om SDHL här>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN