David Lega rasar: ”Hade aldrig hänt under en SHL-match”

Ikväll har SDHL sin premiäromgång med en match på schemat. Djurgården tar emot Luleå på Stora Mossen. Men det är något annat än ishockey som stulit rubrikerna…

David Lega är känd framförallt för sin idrottskarriär där han under åren 1995-2000 slog hela 14 världsrekord i simning och deltog i två paralympics. Det är däremot inte det som finns på hans radar ikväll. Som intresserad av Svenska damhockeyligan så lyssnade han under kvällen på P4 sportextras radiosändning från matchen. Regerande mästarna Djurgården mot vinnarna från året innan i en glödhet premiär alltså.

 

 

Hade aldrig hänt under en SHL-match

I ett inlägg Lega skrivit på Twitter så verkar kommentatorerna prata om mycket, förutom det viktigaste. Han förklarar vidare att man pratar väldigt lite om matchen, och på frågan om det är genomgående dåligt eller ifall det har blivit bättre under sändningen så blir svaret att man helt slutat prata om matchen och istället går in på den nya biofilmen om Björn Borg. Något liknande hade aldrig hänt under en SHL-match. Ska det behöva vara så stor skillnad på hur man kommenterar en damhockeymatch jämfört med herrarna?

I en tid där damhockeyn blir större och större och får mer utrymme för varje dag som går så är det beklagligt att något sånt här ska ske. Speciellt när det handlar om en premiär med två lag av den digniteten som Djurgården och Luleå har inom damhockeyn.

Matchen då? Den vanns av Luleå med 4-3 efter att Anja Stiefel blivit tvåmålsskytt och matchvinnare för norrbottningarna. Noteras ska att Luleå efter matchen ikväll spelar ytterligare tre matcher, på tre dagar! Ett minst sagt tufft spelschema. Men en bra start blev det iallafall.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN