Luleå vinner SM-Guldet

0
323
Foto: Bildbyrån
Det blev Luleå som även i år fick höja bucklan och titulera sig som svenska mästare. Detta efter att vunnit den sista avgörande matchen mot Linköping med förkrossande 5-1. 

Luleå Hockey eller Luleå/MSSK som de egentligen heter var nere på nio. Linköping ledde med 2-0 i matcher men norrbottningarna bestämde sig för att vända på steken och segrade med 3-2 i matcher. Den sista avgörande matchen uppe i Luleå och Coop Norrbotten Arena blev varken spännande eller intressant.

-Jag är så jävla stolt, säger Fredrik Glader, tränare i Luleå till SVT efter matchen. Det är helt klart seriens bästa lag som spelade finalen och nu ska vi fira. Vi gillar att fira i Norrbotten, avslutar en mycket glad Glader.

Fjärde raka SM-Guldet

Matchens stora lirare heter Rebecca Stenberg. Hon noterades för två mål i den femte sm-finalen och fick även den stora äran att lyfta pokalen till en stor skara jublande spelare. Detta var Stenbergs fjärde raka SM-Guld. – Nu är det slut, säger en tårfylld Rebecca Stenberg till SVT efter matchen när frågan kommer om hon verkligen kommer att lägga av. En annan stor lirare var målvakten Sara Grahn som tog sitt första SM-tecken. Hon fick pris som seriens bästa målvakt.

Foto: Bildbyrån

Luleå en vinnande förening 

Att Luleå återigen står som svenska mästare är inga tillfälligheter. Man jobbar stenhårt i föreningen för detta. En proffsighet som sticker ut där förutsättningarna ska vara lika i föreningen, oavsett om du är damspelare, herrspelare, flicka eller pojke. En röd tråd finns i föreningen hur man ska spela.

En spelare som svimmade under gårdagen var Ronja Savolainen, i dag blödde hon näsblod efter firandet. På frågan från SVTs Dusan Umičević om det blir fest i kväll: – Oja, WOW svarar en lyrisk Savolainen.

 

Läs mer om SM-Slutspelet här >>>

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

3 + tio =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.