Landslagsspelaren blir damansvarig: ”lite av en guldgruva”

0
166
Foto: Bildbyrån
Erika Grahm kommer nästa säsong att både vara spelare och damansvarig i Brynäs, meddelar klubben på sin webbplats.
– Det finns en jättebra bas för tjejhockey i Gästrikland. Det är faktiskt lite av en guldgruva, säger Grahm till Brynäs hemsida.

Erika Grahm blir damansvarig i Brynäs, skriver klubben på sin hemsida. Forwarden, som kom till Brynäs inför den senaste säsongen, kommer nästa säsong att både vara spelare och damansvarig i klubben.

– Jag tycker det känns väldigt spännande. Det här är det jag vill jobba med. Jag vill ge unga tjejer möjligheter som jag och min generation aldrig fick när vi var yngre och jag drivs av att hjälpa människor, speciellt när man har gjort en lång resa själv, säger Grahm till Brynäs hemsida.

Brynäs sportdirektör Andreas Dackell är nöjd med rekryteringen av Erika Grahm.

– Erika är en klippa för oss i Brynäs. Med hennes kunskap om hockey kommer hon bli en nyckelfigur i organisationen. Hon har ett grymt kontaktnät inom damhockeyn och det är ett namn som vi kommer vara rädda om. Det känns fantastiskt att ha henne i min sportorganisation som ansvarig för dam- och flickverksamheten, säger Dackell till Brynäs hemsida.

Eftersom Grahm även kommer att spela är det Andreas Dackell som kommer att ha det yttersta ansvaret för rekryteringen av spelare.

– Jag blir ytterst ansvarig för spelarrekryteringen så länge Erika är aktiv, men det är främst hon som kommer att sköta kontakten och processen med spelare som vi vill ha hit. Vi måste utnyttja den kunskap och det kontaktnät hon besitter, säger Dackell till Brynäs hemsida.

I SDHL har Erika Grahm bokförts för 322 matcher och imponerande 332 poäng. Denna säsongen blev det 34 matcher i Brynäsdressen och sju matcher i landslagsdressen för Grahm.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

8 + sex =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.