Landslagsspelarna klara för Gnaget

Det står klart att landslagsspelarna Emmy Alasalmi och Lisa Johansson förlänger med AIK. Båda spelarna menar att det inte fanns några andra alternativ. Även lagets nya tränare Jared Cipparone ska ha påverkat spelarnas beslut att förlänga.

Landslagsspelarna Emmy Alasalmi och Lisa Johansson kommer att bli kvar i AIK. På klubbens hemsida förklaras att båda spelarna har förlängt sina kontrakt. Lagets nya tränare Jared Cipparone är väldigt nöjd över att få behålla båda landslagsspelarna.

– Lisa är en av Sveriges mest skickliga spelare och är duktig både defensivt och offensivt. Jag fick chansen att känna Lisa mer förra säsongen och gillar verkligen hennes karaktär. Hon kommer att vara en ledande spelare för oss och kan spela i alla spelsituationer, säger Jared Cipparone.

Om Emmy Alasalmi menar huvudtränaren att hon bland annat kommer kunna bidra med sin rutin i försvaret.

– Emmy är en väldigt duktig försvarare. Hon har ett bra skott och är en stark skridskoåkare som hon kan använda både offensivt och defensivt. Hon kommer att bidra med en stor erfarenhet till vårt försvar.

”Självklarhet att stanna i AIK”

Lisa Johansson var lagets poängmaskin förra säsongen som tog slut mot Linköping i kvartsfinalen. Hennes bra spel genererade intresse från andra klubbar.

– Det var några klubbar som hörde av sig men jag trivs väldigt bra här och det är här jag vill vara. Det var en självklarhet att stanna i AIK. Jared var en starkt bidragande orsak. Vi har haft honom i landslaget och jag gillar hans syn på hockey. Han förespråkar en offensiv hockey, en rolig hockey som jag vill spela, säger Lisa Johansson.

Hon får också medhåll från Emmy Alasalmi om att Jared Cipparone var en bidragande orsak till varför valet att förlänge med AIK var enkelt.

– Att få spela i AIK även nästa säsong känns både bra och tryggt. Det är hemma helt enkelt. När jag fick höra att Jared var den nye tränaren var även det en morot för att stanna, säger Emmy Alasalmi.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN