Hon är årets spelare på damsidan

0
242
Foto: Bildbyrån

Ishockeyjournalisternas Kamratförening har i samarbete med Svenska Ishockeyförbundet delat ut priset till Årets Spelare i svensk damhockey.

Spelaren som i år tilldelas priset för sina fina insatser i både SDHL och Damkronorna är AIK:s forward Lisa Johansson.

– Det är jätteroligt att få denna utmärkelse för allt slit man lägger ner. Jag hade inte förväntat mig detta utan det kom som en chock, säger Lisa till AIK:s hemsida.

Smålänningen som seniordebuterade för Växjös damlag vid knappt 14-års ålder, kommer från sin näst bästa SDHL-säsong. Under sin sjunde i ordningen för AIK gjorde hon 40 poäng på 34 matcher. Utöver nyckelrollen i ”Gnaget” som lagets näst bäste poängplockare är hon även en viktig pusselbit i Damkronorna.

– Jag har bidragit poängmässigt och har fått det att funka – både i klubblaget och internationellt. Samtidigt hade det inte gått så bra ifall jag inte hade spelat med så bra lagkamrater, säger hon.

Förebild är ledordet

24-åringen, som stått för 221 poäng på 252 SDHL-matcher, har gjort 90 av dessa under de senaste två säsongernas 75 matcher. En riktigt fin utveckling. Med AIK har hon både ett SM-silver och ett SM-guld på meritlistan. I juryns motivering lyfts den irrationelle forwarden fram som en förebild.

– Jag ser inte mig själv som en förebild kanske men det är kul att få läsa deras motivering. Det är bara kul att få sådan feedback.

Juryns motivering: ”Lisa är en tekniker som går sin egen väg. Hon har ett brett register, är i grunden en offensiv och kreativ spelare, men har under säsongen utvecklats till en allt starkare tvåvägsspelare. Hon är både individualist och lagspelare och en förebild i både SDHL och Damkronorna.”

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tio − 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.