Fansen kraftsamlar för att stötta damerna

Luleå gick som tåget under årets första omgångar i SDHL. Det ger eko i klubben. Nu kraftsamlar fansen för att stötta damerna inför lördagens hemmamatch.

De fick aldrig försvara SM-guldet från 2016. Det satte spår och nu har Luleås damer rivstartat SDHL-säsongen under helgen. Det gav eko i de egna leden och nu uppmanar klubbens supportrar till att komma och stötta laget i fredagens hemmamatch mot Linköping.

Fansen kraftsamlar

Det är twitterkontot LÅ Ultras (@luleaultras) som gått ut med en text som uppmanar fansen att finnas på plats inför matchen på fredag. Det kommer inte bara att bjudas på starkt hemmastöd utan även ”det största tifot inom damhockey i Sverige, och även världen”, skriver supportergrupperingen. Klubben supportrar har sedan tidigare visat prov på viljan att stötta sitt damlag tidigare. Inte minst under 2016:års SM-finaler på hemmaplan. Ständigt pågår arbetet för att locka publik till SDHL som får oförtjänt lite uppmärksamhet.

Har gått som tåget

På isen har Luleås damer gått som tåget under inledningen. Man har kört över motståndet och slagit förväntade topplag. Totalt har man gjort 20 mål på fyra matcher. Bland annat krossades nykomlingen Göteborg med hela 9–0(!). Övriga tre vinster har kommit mot de regerande mästarna Djurgården, SM-finalisten HV71 och stjärnspäckade Linköping. Samtidigt så har man fyra spelare av de fem främsta i poängligan. Bland annat de finska stjärnorna Michelle Karvinen och Jenni Hiirkoski med nio pinnar vardera. Nu väntar alltså just Linköping igen på fredag.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN