Efter hjärnskakningsproblemen – Tvingas lägga av

Det pratas ständigt om problemen med hjärnskakningar inom hockeyn. Nu tvingas ytterligare en spelare lägga av endast 18 år gammal.

Mikaela Ahlstrand har den här säsongen representerat SDE på damsidan i SDHL efter att ha anslutit från AIK. Nu går klubben ut och meddelar att hon tvingas avsluta karriären efter problem med hjärnskakningar.

”Det var såklart väldigt jobbigt och tungt att meddela laget, för då blev det verkligt att jag inte skulle få spela igen, men samtidigt var det en lättnad att få säga det till tjejerna så de är medvetna om min situation och hur det kommer se ut resten av säsongen”, säger hon till klubbens hemsida.

”Trodde jag fått en hjärnblödning”

Att ta ett sådant beslut efter många år på isen är tufft men jämfört med att få leva ett normalt liv i framtiden blev det tydligt vad som var rätt.
”Jag har kommit fram till beslutet själv, med stöd från familjen och min sjukgymnast, efter en lång tids vägande fram och tillbaka. Sen har det även vägt tungt in att läkarna på Karolinska sjukhuset trodde att jag hade fått en hjärnblödning och det var väldigt skrämmande. Jag hade som tur var inte fått det, men det skulle kunna hända om jag får en till tackling och det har gjort att jag valt att sluta. Jag vill kunna leva att normalt liv och ha ett normalt jobb i framtiden, inte bara ligga i ett svart rum”, förklarar Mikaela beslutet.

Problemen kom i höstas

Mikaela debuterade i SDHL med Ormsta redan säsongen 2011/2012 och det var tidigt den här säsongen som problemen började. Mikaela, född 1998, fick den första hjärnskakningen  i mitten av september mot HV71 och den andra fick hon knappt sex veckor senare mot Sundsvall, då hon precis kommit tillbaka i spel. Idag är hon inte helt återställd och en eventuellt tredje hjärnskakning skulle kunna vara förödande.

På CV:t har Mikaela Ahlstrand 88 matcher och åtta poäng i SDHL med SDE, AIK och Ormsta. Meritmässigt så har hon ett SM-silver med AIK och ett silver i Stålbucklan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN