Djurgården förlänger med tränaren

Djurgården har förlängt med damlagets tränare Jared Cipparone. Kanadensaren har skrivit på för två nya år dagen innan kvalet till Riksserien sätter igång.

Sportchefen Nils Ekman är mycket nöjd med förlängningen av Cipparones kontrakt.

– Jag är övertygad om att Jared kommer ha en fantastisk karriär som coach. Jag är stolt över att vara del av början på hans karriär. Han har en fantastisk fingertoppskänsla som matchcoach och en blick för allt som sker som få andra coacher har, säger Djurgården sportchef Nils Ekman till föreningens hemsida.

Tränaren Cipparone är också glad över att få fortsätta med uppbyggnaden av ett nytt storlag i svensk damhockey.

– Det Djurgården har startat är spännande och jag vill vara en del av fortsättningen, säger Cipparone.

Cipparone har haft det angenäma problemet att laget har varit totalt överlägsna i seriespelet, 16 raka segrar och 172-13 i målskillnad, har gjort att träningarna fått vara utmaningen för tränaren under säsongen.

– Jag har utvecklats som coach, särskilt av att spela i division 1. För mig har mycket handlat om att försöka hålla spelarna fokuserade och hålla tempot uppe på träningarna. Det har hjälpt mig som coach att hitta vägar för dem att hålla i det och fortsätta utvecklas, säger han och fortsätter med att berömma spelarna:

– Tjejerna visste att det skulle vara matcher som inte var så utmanade och att träningarna var minst lika viktiga för att utvecklas. Vi har även spelat mot Riksserielag och killag och det har hjälpt oss att hålla nivån vi ska vara på.

Imorgon startar kvalet till Riksserien och Djurgården ställs mot tufft motstånd direkt då Riksserielaget SDE kommer till Hovet.

– Kvalet kommer att bli spännande. Tjejerna ser fram emot att börja spela. Det blir en utmaning med mängden matcher på kort tid eftersom vi spelat få grundseriematcher och träningsmatcher, säger Cipparone och fortsätter:

– Men vi är redo. De senaste två veckorna sen serien slutade har vi haft bra träningar. Vi har även adderat ett par spelare i truppen som breddar laget när det är många matcher på få dagar. Det ska bli både roligt och spännande att börja i morgon.

Så här spelas kvalet till Riksserien>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN