Brynästalangen avslutar karriären – endast 17 år ung

Brynäs talang Wilma Carlsson väljer att avluta karriären, skriver Brynäs på sin hemsida. Med ett Ungdoms-OS guld, bästa back i stålbucklan och 108 matcher i SDHL har hon en imponerande meritlista.

Trots att hon bara är 17 år, avslutar Brynäs talang Wilma Carlsson karriären. Beskedet att hon valde att lägga av kom bara några timmar efter att Brynäs blev utslagna i kvartsfinalen i söndags. Modo vann mot Brynäs vilket betydde att deras säsong var över.
Carlsson menar att det var ett svårt beslut att ta.

– Det är lite vemodigt men ändå skönt att jag verkligen har bestämt mig. Jag har velat fram och tillbaka men det känns rätt just nu. Samtidigt är det långt kvar till nästa säsong, så vi får se om man kan få tillbaka suget. Men just nu känns det här rätt, säger Carlsson till Brynäs hemsida.

Bästa minnet

Wilma Carlssons började spela hockey i Hille/Åbyggby i Gävle. Trots sin ringa ålder har hon hunnit med mycket under sin karriär. Bland annat har hon hunnit med fem säsongen i Brynäs A-lag och hela 108 matcher i högsta serien. Hon blev även utsedd till bästa back i Stålbucklan säsongen 2016/2017. Totalt gjorde hon 21 matcher i turneringen och gjorde 24 poäng, fördelat på 12 mål och 12 assist. Sista året kom hennes lag Gästrikland/Hälsingland trea i turneringen. Carlsson har många bra minnen där ett sticker ut lite extra.

– Mitt bästa minne är Ungdoms-OS. Det var min dröm just då att få vara med och sen att vi dessutom vann. Det var stort då. Det är det största, säger hon.

Inte samma driv

Under säsongen har Carlsson brottats med motivationsproblem och känner inte att hon har några riktiga mål med hockeyn. Hon känner sig färdig med hockeyn helt enkelt och har inte samma driv som tidigare.

– Jag tog den här säsongen för att känna om jag kunde få tillbaka glädjen till hockeyn. Det har varit roligt men jag känner inte att jag har samma driv och glädje som tidigare, säger Wilma Carlsson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN