Bomben: Supertalangen klar för Djurgården

På kort tid har Djurgården förlängt med stjärnorna Tina Enström och Valentina Lizana Wallner. Nu chockar Djurgården med att värva svensk damishockeys supertalang Hanna Olsson.

Djurgården snuvar hela damhockeyeliten på supertalangen Hanna Olsson född 1999. Kontraktet är på tre och och Djurgårdens sportchef Nils Ekman är överlycklig över värvningen.

– Vi är överlyckliga över att Hanna är en del av vår framtid. Hon kommer att vara här i tre år innan hon åker över för att spela collegehockey, säger han till föreningens hemsida.

Även Hanna Olsson ser fram mot äventyret i Stockholm.

– Detta ska bli jättespännande. Jag tror att Djurgården har något stort på gång. Det känns som att de satsar mycket på sina damer och det är både jätteroligt och jättebra, säger hon till Djurgårdens hemsida.

Olsson som börjar gymnasiet till hösten kommer att gå på Djurgårdens hockeygymnasium och hon kommer att träna med killar.

– Allt verkar seriöst och det känns som att Djurgården satsar hårt. Fysbiten verkade jättebra. Jag var även i skolan och hälsade på, det verkade bra där också. Och hockeymässigt kommer jag träna med jätteduktiga killar och i högt tempo, så de träningarna tror jag kommer att bli kanon, säger hon.

Olsson tränar redan idag med Frölundas U16 och hon trivs med det.

– Där är det jättehögt tempo, hårda pass och fysbiten är jättebra. Man får åka så fort man kan och göra sitt bästa för att hänga med och det är perfekt.

Trots sin ungdom har hon redan hunnit med att debutera i A-landslaget och ser ut att kunna ta en plats i Leif Boorks VM-trupp.

– Jo, men det gick bra. Vi vann ju turneringen trots allt. Och det gick bra för mig. Jag kom med som trettonde forward så det var mycket se och lära. Det var roligt att vara med de bästa.

Olssons stora mål är att delta i OS, det största man kan spela som damhockeyspelare.

– Först och främst är det tre år i Stockholm som jag kommer att fokusera på. Men mitt stora hockeymål är OS. Det har alltid varit drömmen sen jag var liten. Som damhockeyspelare är OS det största man kan uppleva.

Djurgårdens och Hanna Olsson plan är att hon ska spela klart säsongen i pojklaget SH84 och gå klart grundskolan på västkusten. Hon är dock redan nu spelklar för Djurgården och rent teoretiskt skulle hon kunna spela med laget redan i Kvalserien, skriver föreningen på sin hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN