Åtta mycket avgörande matcher i helgen

I helgen vänder kvalet till Riksserien och sedan återstår endast sex omgångar innan vi vet vilka fyra lag som spelar i Riksserien nästa säsong. Djurgården och HV71 kan vid två segrar var i helgen känna sig mer eller mindre klara för Riksserien.

Det känns som att kvalet till Riksserien är ett femlagsrace där Djurgården och HV71 är i en klass för sig. Djurgården och Sundsvall är de enda föreningar i kvalet som har spelare med i Leif Boorks bruttotrupp till hemma-VM i Malmö. VM startar i slutet av mars.

Djurgården och Södertälje på Norrlandsturné
Djurgården har sex segrar på sex matcher och hela 38-1 i målskillnad. Nu väntar en miniturné till Norrland. Helgens viktigaste match spelar Djurgården på lördag när Sundsvall står för motståndet. Sundsvall spelade i Riksserien den här säsongen och kvalar för att stanna kvar. Sundsvall brottas med SDE och Södertälje om de två platserna efter Djurgården och HV71. På söndagen väntar redan avsågade Björklöven som stod emot riktigt bra i när lagen möttes i Stockholm.

För Södertälje är det tvärt o, Björklöven på lördagen och Sundsvall på söndagen. En förlust mot Sundsvall skulle var ödesdiger för Södertälje. Sundsvall kan däremot ta ett stort steg mot Riksserien nästa säsong, speciellt om de lyckas ta två tunga skalper i helgen.

HV71 och Färjestad på turné i öst
HV71 börjar helgen tuffast möjligt i Danderyd mot SDE, en seger där och smålänningarna kan börja se fram mot Riksserien. På söndagen möter de avsågade Almtuna som spelar för sin heder och det som kan bli damernas sista matcher i föreningen, ryktet går att alla spelare lämnar in efter säsongen.

Avsågade Färjestad spegelvänder HV71:s spelschema och börjar i Uppsala mot Almtuna på lördagen och SDE i Danderyd på söndagen.

Tips
Lördag
Almtuna – Färjestad 3-1
Björklöven – Södertälje 1-7
Sundsvall – Djurgården 2-9
SDE – HV71 4-3

Söndag
SDE – Färjestad 11-0
Almtuna – HV71 3-10
Sundsvall – Södertälje 2-3
Björklöven – Djurgården 0-14

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN