Väsby kommer att överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden

Förlorarna tar allt. Så låter det på Väsby Hockeys hemsida efter svenska hockeyförbudets beslut i dag. Ett beslut som gör att Väsby kommer att överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden. 

Väsby kommer att överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden. Detta står klart efter att norrortsklubben fått beskedet att de inte kommer att kunna flyttas upp till Hockeyallsvenskan denna säsong. Trots att de stod som segrare i Hockeyettan tidigare i vår.

Klubben vann Hockeyettan östra samt den norra Allettan under säsongen. Dessutom besegrade man Halmstad i Hockeyettanfinalen och således utsågs till mästare av serien denna säsong. En titel som gav norrortsklubben en plats i kvalserien till Hockeyallsvenskan med bland andra AIK.

Kommer att överklaga 

Under söndagen kom beskedet att säsongen ställs in och att inget lag går varken upp eller ner i seriesystemet denna säsong. Vilket betyder att AIK och Kristianstad klarar sig kvar i Hockeyallsvenskan medan Väsby får fortsätta i Hockeyettan även denna kommande säsongen.

Detta är något som får Väsby IK att rasa på sin hemsida. 

-Vi har under säsongen vunnit allt som går att vinna men står i slutändan tomhänta. De lagen som haft den sportsligt sämsta säsongen är de stora vinnarna i detta beslut. Vår ståndpunkt och som också är kommunicerad till Svenska Ishockeyförbundet är att samtliga tre lagen antingen skall bli uppflyttade till Hockeyallsvenskan alternativt skall samtliga lag degraderas till Hockeyettan. Att endast ett av de tre lagen som sitter i exakt samma sportsliga situation flyttas ned är förkastligt och ett beslut vi inte kan acceptera. Väsby kommer att överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden.

Fler förlorare är Visby/Roma, Mariestad, Vimmerby, Hudiksvall och Tranås som kunde via segrar i Playoff 3 ha avancerat till kvalserien under denna helg.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN