Tyringe besegrade Helsingborg i Skånederbyt

Det var en stekhet drabbning i den viktiga matchen i nedre regionen av Hockeyettan Södra. 503 personer tyckte att man bäst firade en fredagkväll genom att ta sig Tyrs Hov där man fick se Tyringe segra med 4-1 mot Helsingborg.

Första perioden var en jämn tillställning där det hettade när Tyringes kapten Mattias Eriksson tryckte till gästernas back som resulterade i en ordentlig smäll i sargen och sedermera kvällens första ”gurgel” mellan lagen. Utöver fightingminuterna på båda lagen resulterade tilltaget i en boarding-utvisning för Tyringe. I efterföljande Powerplay delar gästerna ut en smäll i ansiktet på Tyringes back som faller ner i isen medan gästerna tar ledningen med 1-0. 14:41 in. Det blir periodens enda mål och resultera i att man för första gången fick höra publiken visa känslor då en visselorkan riktas mot kvällens huvuddomare Claesson.

I andra perioden kom Tyringe ut och visade att man inte kommer till Tyrs Hov en fredagskväll och bara hämtar hem 3 poäng. Hemmalaget styr perioden i stora delar och har klart flest chanser. Detta visar även skottstatistiken som slutar 17-5 till hemmalaget. Trots flera powerplay för hemmalaget så kommer Tyringes kvitteringsmål på en slump puck där pucken flippas förbi målvakten 23:27 när Helsingborgs backar inte kunde rensa kring egen målbur. Trots det röriga målet så vinner Tyringe perioden klart rättvist och inför tredje perioden var ställningen 1-1.

I tredje perioden fick vi se hemmalaget slå tre icings samtidgt som Helsingborg kom ut starkt i tredje. Gästernas tryck resulterade i en Tyringe time-out tidigt i perioden och efter time-outen hade dock Tyringe fått nytt mod och man styrde och ställde precis som man ville i tredje. Matchen slutade 4-1 till hemmalaget som tog viktiga poäng i slutstriden i botten av Hockeyettan södra.

Av: Emil Jönsson.