Riksidrottsnämnden nobbar KHK:s överklagan

Riksidrottsnämnden nobbar KHK:s överklagan, vilket betyder att klubben spelar i Hockeyettan den kommande säsongen.

Det blir spel i Hockeyettan för Karlskrona den kommande säsongen. Det står klart sedan Riksidrottsnämnden nobbar KHK:s överklagan av Svenska Ishockeyförbundets beslut av att degradera dem.

RIN:s svar

Riksidrottsnämnden skriver om varför de nekar KHK prövning i fallet.

”Prövningstillstånd får, enligt 15 kap. 2§, meddelas endast om det förekommit grovt formfel vid handläggningen av ärendet eller om beslutet fattats i strid med eller utan stöd i gällande regler. Bestämmelsen är ett uttryck för att varje SF ska vara suveränt i fråga om tillämpningen och tolkningen av sina egna tävlingsregler. Endast i undantagsfall ska RIN genombryta denna SF:s exklusiva prövningsrätt.”

Full av revanschlusta

Nu ska klubben jobba för att ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan igen.

– Oavsett hur utgången av en prövning hade varit så anser jag att RIN borde ha utrett frågan och inte bara hänvisa till att de inte ser några grova formfel. Det ger fortfarande inte svar på hur man ser på begreppet ”obestånd” eller inverkan av en pandemi som force majeure, säger Per Rosenqvist klubbchef i Karlskrona till klubbens hemsida och fortsätter:

– Nu är det upp till oss att bevisa för Svenska Hockeyförbundet att dom har gjort fel genom att återta den plats i Hockeyallsvenskan som vi rent sportsligt förtjänar.

Så blir serieindelningen av Hockeyettan 2020/2021.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN