Märkliga vändningen i Hockeyettan

Har ni som finsk medborgare fortfarande kvar som en legobit under foten när Tre Kronor vände 1-5 till seger i VM 2003. Då förstår ni lite hur Vallentuna i Hockeyettan känner sig i dag.

Hockeybladet har nämnt det förr, det är i Hockeyettan det händer. Allt i från stora målfester till märkliga mål. Nu kan vi även rista in en makalös vändning i serien. Vi vänder oss till Vallentuna ishall norr om Stockholm och Hockeyettan östra.

Där ledde hemmalaget med hela 5-0 efter den första perioden med två mål av bland annat veteranen Andreas Paulsson. Vallentuna är tippade av många att ta den femte och sista platsen till Allettan efter jul. Motståndet var nykomlingen Wings HC Arlanda från Märsta.

Även om kommunerna gränsar till varandra var det många mil mellan lagen efter den fösta perioden. Ändringen i den andra blev total(!). Ställningen efter den första perioden var hela 5-0 till hemmalaget på endast sju skott (!).

Sex olika målskyttar

Allt började med att Vallentuna fick en spelare utvisad och Wings kunde reducera efter dryga två minuter. Sedan rann det på med bland annat Christian Blomqvist som gjorde sitt 10:e mål för säsongen. Vallentuna blev skakiga och drog på sig flera utvisningar och det utnyttjade Märstalaget med ofattbar effektivitet. I fem mot tre reducerade Wings till 4-5 och i det efterföljande fem mot fyra var kvitteringen ett faktum. 5-5 på tavlan och jublet i bortalaget visste inga gränser.

Efter två perioder av galen målexplosion blev det en tredje period i målfattighetens tecken. Det såg länge ut att bli mållöst. Då med dryga fem minuter kvar tilldöms Wings HC Arlanda ett straffslag. Tim Friberg kliver fram och sätter 5-6 och vändningen är ett faktum. I och med detta har inte bara flygplansvingarna från Märsta vänt matchen utan även noterat för sex mål med lika många målskyttar.

Matchen slutade 5-6 och Arlanda stannar därmed kvar på en Allettan-plats med sex omgångar kvar att spela.