HOCKEYETTAN: Så spelas playoff 2

Kvalet mot Hockeyallsvenskan går vidare och under söndagen så valdes motståndarna till playoff 2 av de högst rankade lagen. 

Östersund, Kristianstad, Borlänge och Tranås hade med Piteå och Vimmerby fördelen av att välja motståndare inför den kommande playoff 2-rundan till Hockeyallsvenskan.
Så här valdes motståndarna.

Östersund – Forshaga 

Det blev alltså Forshaga som valdes först, vilket var väntat. Östersund som fick välja först valde att åka till Värmland. Det kommer inte att bli en vandring i parken för Östersund, dock så lär man ta sig vidare till playoff 3. Forshaga som gjort en väldigt bra vårsäsong kommer falla med flaggan i topp.

Tips 2-1 i matcher till Östersund

Kristianstad – Segeltorp 

Det blev som väntat Segeltorp som valdes av skåningarna. ”Torpet” har chockat många lag denna säsong och kommer att fortsätta att chocka. Dock kommer klass stå erfarenhet här och Kristianstad går vidare, men inte utan kamp. Segeltorp vinner första matchen i Stockholm på tisdag och sen blir de överkörda i Kristianstads Ishall.

Tips 2-1 i matcher till Kristianstad

Borlänge – Huddinge 

”Vi väljer att åka till Björkängshallen i år igen”. Så lades orden när Borlänge valde Huddinge. Förra året möttes de i kvalserien och då vann Borlänge båda matcherna mot Stockholmarna. I år är Huddinge lite sämre än vanligt och hade stora problem mot Kalmar i första rundan. Säker seger för dalmasarna? Nä då, detta tar Huddinge.

Tips 2-0 i matcher till Huddinge

Tranås – Visby/Roma

Inte många lag kvar att välja för Tranås när det var deras tur och det är ganska klart att de inte helst vill åka till ”öjn”. Dock hellre det än de alternativ som fanns. Under allettan så vann lagen sina hemmamatcher och så kommer det att bli nu med. Därför går Tranås vidare, dock blir det tre tuffa matcher.

Tips 2-1 i matcher till Tranås

Piteå – Hudiksvall 

Detta möte kan bli hur tufft som helst. Hudiksvall är inte lätta att ha att göra med i Glysishallen, dock är man mycket sämre på bortaplan. Att åka 55 mil norrut till Piteå är inte det lättaste och det kommer inte att bli lätt. Segern på tisdag blir den sista för Hudiksvall denna säsong.

Tips 2-1 i matcher till Piteå 

Vimmerby – Troja/Ljungby

Vimmerby fick inte chansen att välja, dock ska man inte vara ledsen för det. Man har nämligen vunnit samtliga matcher mot Troja denna säsong, både i grundserien och i allettan. Nu är det helt andra förutsättningar. Publiken i Ljungby Arena kräver avancemang till Allsvenskan igen, och det kommer, men inte i år. Detta vinner Vimmerby.

Tips 2-0 i matcher till Vimmerby

 

Första omgången spelas på tisdag med de lägre rankade lagen på hemmaplan. Sedan är det fredag och en eventuell lördag som det avgörs på. Där spelar de högre rankade lagen på hemmaplan. Alla matcher kan du se live på länken här.

 

Läs mer om Hockeyettan här >>>

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN