HOCKEYETTAN: Inte riktigt klart än

– Det är inte riktigt klart än. Så säger Hockeyettans ligachef Mats Johansson på frågan om hur serieindelningen kommer att bli efter Karlskronas degradering. 

Under gårdagen möttes vi av beskedet att appellationsnämnden inte tar upp Karlskronas överklagan om degradering till Hockeyettan. Dock har det inte beslutats nåt från Hockeyettan om detta. – Det är inte riktigt klart än svarar ligachefen Mats Johansson när Hockeybladet ringer upp honom.

Cirkusen går vidare angående Karlskronas vara eller icke vara i Hockeyallsvenskan den kommande säsongen. Under måndagen möttes vi av beskedet att appellationsnämden inte kommer ta upp fallet, utan går på licensnämndens linje om Karlskronas ekonomiska bekymmer. Dock betyder detta inte att Blekingeklubbens chanser är över.

– De kan ju överklaga till riksidrottsnämden säger Johansson.

Hade möte om detta 

När Hockeybladet når Hockeyettans ligachef Mats Johansson berättar de att de haft ett möte under måndagen om detta besked, men vill inte gå in på vad de pratat om. Men klart är det är de har diskuterat om huruvida spelschemat kommer att påverka en degradering.

Vad Hockeybladet erfar kommer vid en degradering Karlskrona hamna i den södra serien, Tranås kommer att flyttas till den västra och Nyköping till den östra serien. Detta är dock inget Johansson vill gå in på.

– Nej jag kan bara säga att vi har ett schema klart om det skulle inträffa, men det är ingenting jag vill berätta här och nu.

Fria att lämna 

Karlskrona är fast beslutna om att överklaga detta till vidare instans. Detta till trots är spelarna fria att lämna klubben om så önskas rapporterar Blekingesport.

Så här skriver svenska hockeyförbundet på sin hemsida:

Appellationsnämndens beslut får överklagas hos Riksidrottsnämnden. Klagoskriften ska ha kommit till Riksidrottsnämnden, Box 10061 Stockholm, senast den 27 juli 2020.

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN