HOCKEYETTAN: Första segern på 26 omgångar

0
189
JUNIORHOCKEY: Ytterligare tre SHL-juniorer till Hockeyettan
Det råder ingen tvekan att spelarna i Hockeyettan – laget Surahammar haft en tung höst. Den 21 september, i grundseriens tredje omgång vann laget mot Skövde å hemmaplan. Efter det hade laget radat upp inte mindre än 25 raka förluster. 

Surahammars IF från Västmanland kom hjälplöst sist i Hockeyettan västra serie under hösten. Med endast fyra futtiga poäng inspelade. I ”vårserien” fortsatte eländet med sex raka nollpoängare innan segern äntligen kom under gårdagen. Jumbon åkte upp till Malung i Dalarna för att inkassera ännu en förlust, trodde alla. Dock straffade man masarna och vann med 4-3. Detta betydde lagets första seger sedan den 21 september och 25 omgångar bort.

– Äntligen! Skönt med vinst! Jag tycker att det kändes från start att vi var redo för skitgörat. Vi har ju pratat en längre tid om att spela enklare och inte försätta oss i så många dåliga situationer. Idag fick vi utdelning med ett bra målvaktsspel och ett stort krigarhjärta hos alla ute på isen. Viktigast med den här segern är ju energin det ger oss att jobba vidare. Nu är det bara att ladda om och bygga vidare på det här säger tränare Conny Grundström till Surahammars hemsida

Lång väg upp

Gårdagens seger betyder visserligen självförtroende, dock är det väldigt långt kvar till säker mark för västmanlänningarna. Med endast två poäng inspelade på sju omgångar har laget hela tolv poäng upp till säker mark. I den västra serien leder just nu Nyköping före Forshaga. I botten ligger självklart Surahammar sist tio poäng efter Köping. Skulle Surahammar inte lyckas vända trenden kommer med största sannolikhet lokalkonkurrenten Hallstahammar vänta i ett framtida kval.

I övriga serier leder Kalix den norra, Strömsbro den östra. I den södra går Vimmerby som tåget med sju raka segrar. Vårserien i Hockeyettan spelas i 21 omgångar..

Läs mer om Hockeyettan här >>>

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + nio =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.