HOCKEYETTAN: Flera avgörande matcher väntar ikväll

Vi går mot säsongsavslutning i Hockeyettan. När den sista omgången spelas i samtliga serier under onsdagskvällen. Det är riktigt spännande i tre av fyra serier. 

Endast en omgång kvar av grundserien i Hockeyettan och i tre av fyra serier lever spänningen om den sista platsen till AllEttan i högsta grad. Det är under onsdagskvällen allt ska avgöras med nedsläpp i samtliga serier 19.00.

I den norra serien av Hockeyettan står det mellan lokalkonkurrenterna från Kiruna vilket lag som ska ta den sista AllEttan-platsen. Med en mikroskopisk fördel för Kiruna IF. En poäng före rivalen AIF inför kvällens omgång. Dock spelas den sista matchen borta mot serieledande Piteå som i sin tur slåss om seriesegern med Östersund.

Fördel Halmstad 

För Kiruna AIF gäller det hemmamatch mot Boden under onsdagen. Skulle AIF ta en poäng och åtta mål mer än lokalkonkurrenten lär det bli fest i Lombiahallen ikväll. Dock kan oavsett resultat AIF titulerar sig som ”bäst i stan” ändå. Båda derbyna under säsongen har klubben vunnit mot Kiruna IF.

I den södra serien tampas Halmstad HF och Kalmar HC om den sista platsen till AllEttan. Det är fördel Halmstad med en poäng, dock med sämre målskillnad än KHC. Hallänningarna åker till Borås medan Kalmar tar emot hjälplösa jumbon Tyringe SoSS på hemmaplan. Det lär därför behövas tre poäng för Halmstad för att ta den sista platsen till AllEttan.

Det är även spännande i den östra serien. Där Vallentuna BK ligger två poäng före Wings HC Arlanda. Båda lagen spelar på hemmaplan där de förstnämnda VBK tar emot serieledarna Väsby och Wings nästjumbon Segeltorp.

Tjugo lag till AllEttan

Sammanlagt är det 20 lag som går till AllEttan. Då delas de upp i två olika serier, en norr och en syd. Serien inleds den 28:e december och är färdigspelad 19 februari. Då väntar Hockeyettan -finalen och playoffspel.

Ni kan läsa mer om hur Hockeyettan spelas på denna länk 

Läs mer om Hockeyettan här >>

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN