EFTER TACKLINGEN: ”Jag är ångerfull – det var inte min mening att skada”

I gårdagens match mellan Nyköping och Enköping åkte hemmalagets Marcus Lindblom på en ful tackling av Eric Berkerud. Nu ber en ångerfull Berkerud om ursäkt.
– Jag har kontaktat honom på Facebook och bett om ursäkt, säger Eric Berkerud till Hockeybladet.

Dagen efter den fula tacklingen når Hockeybladet en ångerfull Eric Berkerud. Han har redan kontaktat Marcus Lindblom för att be om ursäkt och han skyller enbart på sig själv när han beskriver det som hänt.

– Jag kommer helt fel in i situationen. Det blir en jätteful tackling och det är bara mitt ansvar. Det är min armbåge och mina händer som kommer upp i Marcus ansikte. Det var fult, men det var verkligen inte min avsikt att skada honom, säger Eric Berkerud till Hockeybladet.

Sett händelsen

Berkerud har sett händelsen på video och beskriver det som att han ser på sig själv att något var riktigt fel från början. Han blir slutar spela nästa direkt och olustkänslan kom snabbt när han såg motståndaren på isen.

– När jag ser mig själv efter, det kanske inte är så lätt om man inte känner mig att se, så slutar jag direkt att spela. Det är inte jag, känner jag. Det där ska inte hända. Jag är såklart ångerfull när jag har skadat någon.

Fått skit i sociala medier

Den 20-årige forwarden har fått utstå massa skit på olika sociala medier, något han på ett sätt kan förstå. Han känner också en förståelse att han får ta skit. Det är något han inte tar åt sig så mycket av.

– Folk ser det på sitt sätt och de har rätt att uttrycka sig. Jag tar inte åt mig så mycket av det, jag tror inte heller att de har koll på hur ruskigt fort det går på isen. Det som känns är de som skriver att jag var ute efter att skada, det är helt fel.

Nu ska fallet upp i disciplinnämnden där Eric Berkeruds straff på en matchs avstängning med största sannolikhet kommer att förlängas. Berkerud hoppas att det inte blir för många matchers avstängning.

– Jag har aldrig varit avstängd förut och har aldrig varit i närheten. Jag hoppas att de tänker på det när de sätter straffet. Jag är inte rädd för att det skulle hända igen, jag är inte den typen av spelare.

Har du fått något svar från Marcus Lindblom?
– Nej, det är inget jag kräver heller. Jag har sett att han sett min ursäkt och hoppas att han kan förlåta mig. Mer än så kan jag inte kräva.

Siktar på SHL

Berkerud är 20 år och spelar idag i Enköping i Hockeyettan, han har målet med hockey framför sig.

– Jag får svara lite klyschigt på den. Jag vill bli så bra som möjligt, men först Hockeyallsvenskan och sedan hoppas jag på SHL. Det får vara målet, även om NHL är en dröm, avslutar Berkerud.

Här kan du se tacklingen (extren länk)

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN