Wistén gör debut för Västervik ikväll

Växjö Lakers unge forward Ludwig Wistén anslöt sig på lån till Västervik igår. Ikväll gör han sin debut för den Allsvenska klubben.
– Det ska bli svinkul, säger Wistén.

Västerviks hemsida klargjorde man igår att 19-årige Ludwig Wistén förstärker truppen på lån från Växjö. Västerviks sportchef Tomas Lind kommenterar lånet av Ludwig Wistén så här:

 Vi har fortfarande skador på forwardssidan och Växjö känner att Ludwig behöver speltid på seniornivå, detta passar alla parter perfekt. Det ska bli kul att se vad Ludwig kan åstadkomma i HockeyAllsvenskan hos oss!

Vill ta chansen i Västervik

Wistén ser fram emot debuten ikväll och tycker det är kul att nu även har fått chansen på seniornivå.

 Det ska bli svinkul, kul och få chansen i HockeyAllsvenskan och få förtroende på seniorhockey, säger Wistén och fortsätter:

– Jag vill bara ta chansen och få matcher. Så det är bara att göra sitt bästa och köra på.

“Lite av en allroundspelare”

Karriären startade i IK Göta i Stockholm. Efter det blev det spel i SDE:s ungdomsverksamhet, Huddinges juniorlag och 2015 gick Wistén till Växjös juniororganisation. Han beskriver sig själv som en spelare med offensiva egenskaper, men att han gör jobbet både i anfallszon som försvarszon.

– Jag är en offensiv spelare, som är ganska stark med puck. Sen så jobbar jag ju dock över hela banan och jag tycker jag har kvalitéer i båda riktningarna. Jag är nog lite allround, säger Wistén.

Har sett några matcher i HockeyAllsvenskan 

Wistén säger att han har sett några matcher i HockeyAllsvenskan. Han medger dock att han inte har allt så bra koll på lagen i ligan.

– Jag har sett några matcher. Men jag kan inte säg att jag har jättebra koll på lagen och sånt, avslutar Wistén.

Västervik spelar ikväll hemma mot Vita Hästen klockan 19:00.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN