Williamsson höll nollan – femte raka förlusten för SSK

Med ett topplag mot ett bottenlag så var favoriten klar på förhand och matchen avgjordes på en period.

Fjolårsnykomlingen och tabelltrean Pantern fick besök av årets nykomlingar Södertälje. Ett SSK som håller till allra längst ner i tabellen som jumbo. Tyvärr så var den förta perioden var inte mycket att komma ihåg. Tre SSK-utvisningar som hemmalaget inte lyckades dra någon nytta av och en mållös första period.

Två mål och matchen var avgjord

I den andra perioden så lyckades Pantern spräcka Alexander Sahlins nolla. SSK-målvakten som var tillbak i buren efter ett par dagars frånvaro. Det var Panterns andrakedja som skulle fixa 1–0 till hemmapublikens glädje. Lagets poängbäste spelare Mattias Persson satte pucken assisterad av kedjekamraterna Dennis Svensson och Sebastian Dyk, tvåa och trea i den interna poängligan. Efter det målet så skulle gästerna få chansen i fem-mot-fyra två gånger om men utan utdelning. Istället så skulle hemmalaget utöka ledningen med lite mindre än två minuter kvar till pausvila. Martin Janohls satte 2–0 framspelad av Erik Nyström och Victor Björkung.

Femte nollan för Williamsson

I den andra perioden så var det dags för Södertälje att trycka på för att slippa åka hem poänglösa från Malmö. Man fick bland annat chansen i powerplay under fyra raka minuter men lyckades inte spräcka Tex Williamssons nolla. SSK plockade ut målvakten med hopp om reducering och kvittering men Pantern höll undan, tog tre poäng och Williamsson höll säsongens femte nolla.

IK Pantern – Södertälje SK 2–0 (0–0, 2–0, 0–0)
1–0 (23.41) Mattias Persson (Dennis Svensson, Sebastian Dyk)
2–0 (38.12) Martin Janohls (Erik Nyström, Victor Björkung)
Skott: 32–25 (12–6, 13–9, 7–10)
Utvisningar IKP: 5×2 SSK: 4×2
Domare: Christoffer Karlsson
Linjemän: Andreas Nord, Tom Wågström