Weigel inför kvalet: ”Jag kan inte ge mig själv godkänt’

Södertälje ligger allt jämt sist i HockeyAllsvenskna. Ikväll väntar topplaget Pantern och Hockeybladet fick sig ett par ord med centern Fredric Weigel om hur man ska ladda inför kvalet.

Ikväll ställs Södertälje emot Pantern hemma i Scaniarinken. Södertäljes center Fredric Weigel berättar om förutsättningarna inför matchen.
– Det blir tre femmor ikväll, vi har haft en del skador och J20 har en viktig match i helgen, som de måste vinna för att säkra kontraktet. Det är samma förutsättningar som mot Västerås där vi gör en bra andra- och tredje-period, säger han till Hockeybladet.nu.

Är det inte svårt att förbereda sig för match när det inte finns något att spela för?
– Nja, jag brukar ha samma förberedelser oavsett vilken match jag spelar. Men det är klart att det hade varit roligare om matcherna betydde något. Men vi får istället fokusera på sätta ett bra spel inför kvalserien.

Kvalserien väntar

Om några veckor väntar den stundande kvalserien och Södertälje vill komma väl förberedda när kvalet startar och siktar på att hålla sig kvar i HockeyAllsvenskan.
– Det blir några veckor utan match, jag tror det är bra för oss. Folk har lite skador här och var så det gäller att vi tränar upp kropparna under uppehållet. Vi ska sätta ett bra spel, träna mycket försvarsspel och utveckla vårt powerplay och boxplay som ofta blir avgörande i tighta matcher.

Imponerad av deras spel

Men först väntar IK Pantern som ligger på en imponerande fjärdeplats i tabellen. 24-årige SSK-centern är överraskad över deras prestation.
– Lite överraskad att dem ligger där dem ligger, men det är ett hårt jobbande lag. Det är kanske inte det skickligaste laget, men de jobbar alltid hårt. De har gjort en jättebra säsong utefter förutsättningarna.

Vad säger du om din egen säsong?
– Upp och ner precis som laget. Jag kan inte ge mig själv godkänt när vi hamnar i en kvalserie. Jag tycker att jag började säsongen bra, men fick sedan en liten dipp i mitten av säsongen. Nu på slutet har jag återigen höjt mitt spel och ligger på den nivå jag vill vara, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN