Vita Hästens elitlicens i fara

Licensnämnden har ej godkänt den senaste delårsrapporten Vita Hästen har lämnat in. Nu kan klubbens elitlicens, och Allsvenska status vara hotad.

Med en omgång kvar av HockeyAllsvenskan har norrköpingslaget sportsligt sätt redan säkrat nytt kontrakt i serien. Klubben har dock fått nej av licensnämnden på sin delårsrapport från 31 december 2016. Med det så fortsätter kampen för den Allsvenska statusen för Vita Hästen.

Lever inte upp till de ekonomiska kraven

Klubben ska tidigare i veckan fått ett mail från Svenska Ishockeyförbundets licensnämnd som meddelat att föreningen inte lever upp till de ekonomiska krav som finns på den här nivån. Nämnden skriver även att ”ni redovisar ett eget kapital som understiger en miljon kronor”.

31 maj ska årsredovisningen vara inne

Licensnämnden vill senast ha in Vita Hästens årsredovisning den 31 maj (bokslutet gör 30 april). Nämnden skriver även ”Om det egna kapitalet enligt årsredovisningen understiger en miljon kronor kommer ni föreläggas att inge en av styrelsen behandlad handlingsplan som bland annat ska innefatta en resultat- och likviditetsbudget”.

Vita Hästen behöver med det minst en miljon kronor i eget kapital, annars hamnar man i ett så kallat ”kontrollbalansår”. Först efter det kan risken finnas att klubben går miste om sin Allsvenska status.

”Vi har känt till att det här skulle komma” 

Detta kommer dock inte som en nyhet för Vita Hästen. Klubben ska ha haft en dialog med förbundet och har en plan för hur de ska hantera situationen.

–  Vi har känt till att det här skulle komma eftersom vi haft en dialog med förbundet. Vi har en plan för hur vi ska hantera det, säger Vita Hästens ordförande Yvonne Angelsjö till NT.

Trots klubbens kritiska situation påstår man ha väldigt bra kontroll över läget nu, men att det tar tid att återställa det som behövs.

– Vi har en väldigt bra kontroll nu, har jobbat stenhårt. Vi har behövt få kontroll på situationen så inga nya okända saker dyker upp, det är det det handlat om. Det tar tid att återställa det som behövs, berättar Vita Hästens ordförande Yvonne Angelsjö till NT.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN