VITA HÄSTEN: Kanadensaren tillbaka i Hockeyallsvenskan

Han har tidigare representerat både BIK Karlskoga och Timrå i Hockeyallsvenskan. Nu återvänder Alexandre Lavoie en tredje gång denna gång till Vita Hästen.

Säsongen 2016/2017 tillhörde den forwarden BIK Karlskoga och stod då för 52 poäng på 51 matcher i Hockeyallsvenskan, det ledde till kontrakt i finska högsta ligan med KaIPa.

Det blev bara 16 matcher i Finland innan han återvände till svensk hockey och blev en bidragande del av det Timrå som tog klivet upp till SHL med sina 20 poäng på 30 matcher.

Det blev dock ingen fortsättning i Timrå och Lavoie har fortsatt vara en stark poängspelare i Norge och Österrike sedan han lämnade Sverige.

Återvänder

Nu står det klart att han återvänder till Sverige en tredje gång, det är Vita Hästen som har lyckats knyta till sig Lavoie resten av säsongen.

– Det är en spelare som visat att han kan producera i både Karlskoga och Timrå men även i Norge. Papprena är klara, han kommer hit på torsdag och kommer att kunna vara med på fredag, säger Tony Zabel, klubbens tränare och sportchef till Vita Hästens hemsida.

Zabel berättar även att övergången blev möjlig med hjälp av externa medel samt att en ny back från SHL är på ingång.

Text: Andreas Tinglöf 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN