Viktiga poäng på spel i kampen kring strecken

Västerås tar under onsdagskvällen emot Almtuna i ABB Arena Nord. Det blir det fjärde och sista mötet mellan lagen den här säsongen och det är viktiga poäng på spel när båda lagen kampar om att hamna på rätt sida av varsitt streck.

Det spelas fem matcher i HockeyAllsvenskan under kvällen och ett av alla möten är Västerås mot Almtuna, även kallat för Arosderbyt. Det är den fjärde och sista matchen mellan de båda lagen innan det blir eventuellt kvalspel. Västerås ligger för nuvarande på en tolfte plats i tabellen medan gästerna från Uppsala placerar sig på en sjätte plats. Båda lagen kommer senast från förluster och vill såklart komma tillbaka på vinnarspåret igen. Västerås som har två poäng ned till negativt kvalspel kommer senast från en 5-2-förlust i Timrå. Almtuna kommer till kvällens match med endast en poäng ned till ingenmansland. Det blir därmed en match med viktiga poäng på spel när lagen vill hålla sig på rätt sida om strecken.

Västerås som kom till Timrå med fem raka vinster fick alltså se sin segerföljd brytas när man förlorade med 5-2. Västerås släppte in hela fyra mål under de inledande nio minuterna och fick sota för det under matchens gång då man spelade upp sig under matchens gång. Henrik Lundberg i målet blev utbytt efter sin mardrömsstart och Marcus Dahlbom kom in istället. Vem som vaktar målet för Västerås imorgon är dock ännu oklart. Sedan nyförvärvet Chris Langkow kom in i laget har han på två matcher stått för en assist. Får vi möjligtvis se något mål från kanadensarens klubba ikväll?

Almtuna kommer senast från en tung förlust hemma mot serieledande Mora som vann med klara 1-5 i Gränbyhallen. Uppsalalaget har sedan årsskiftet vunnit sju av elva matcher och siktar nu på att ta sin åttonde vinst när man drabbar samman på klassisk mark under kvällen. Almtunas stora affischnamn under säsongen har varit Emil Larsson som den senaste tiden fullkomligt öst in poäng. Almtuna kunde i helgen meddela att man kontrakterar den svenska forwarden Marcus Fornell som senast kommer från HockeyEttan och Kiruna. Fornell som har SHL-meriter har under säsongen öst in poäng för Kiruna och har förhoppningarna på sig att kunna bli en av Almtunas ledande spelare. Fornell debuterar i kväll för Almtuna.

Fördel Almtuna inför kvällens drabbning mot Västerås

Mötena mellan lagen den här säsongen är till fördel Almtuna då man vunnit båda hemmamatcherna. Senaste gången Västerås spelade hemma mot Almtuna vann västmanlänningarna med 4-2.

Hockeybladet.nu kontaktade Oscar Milton i bortalaget inför kvällens match för att höra vad han har för tankar inför mötet med Västerås i kväll.

Match i kväll mot Västerås, hur känns det i laget inför kvällens match?

– Jag tycker det känns jäkligt bra inför i kväll. Alla grabbar är sugna på att spela en viktig match.

Hur ska ni studsa tillbaka på vinnarspåret igen efter förlusten mot Mora senast?

– Vi ska göra det vi pratat om och följa vår matchplan. Jag tycker att vi har varit rätt bra på slutet och det ska vi fortsätta bygga vidare på. Vi måste även hitta ett bra tålamod att jobba utifrån kan jag tycka. Mora är ett bra lag och de leder serien, jag tycker de gör det bättre än oss stora delar av matchen och det är ingen undantag att de ligger där de ligger.

”Det gäller att vi är med från start”

Vad ska man se upp med när man möter Västerås?

– Det brukar alltid vara bra drag mot Västerås och det är en rolig bortamatch att spela. Förhoppningsvis kan det bli rätt mycket känslor och det är viktigt att vi är med i början och är med. Västerås brukar alltid öppna sina matcher starkt så det gäller att vi är med från start.

Avslutningsvis, vad tror du om kvällens match?

– Jag tror att det kommer bli en fartfylld och tajt match mellan två lag som spelar för viktiga poäng. Båda lagen kommer nog kämpa otroligt mycket. Det brukar alltid bli roliga matcher mellan oss två och jag tror inte att det blir något undantag i kväll.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN