Viktiga poäng på spel i bottenstriden

Tabelljumbon Södertälje tar emot nästjumbon Västerås i kvällens drabbning. De båda lagen är i stort behov av poäng för att kunna ta sig upp över det negativa kvalstrecket.

Under kvällens match i Scaniarinken är det de två bottenlagen som slåss om tre otroligt viktiga poäng. Går gästande Västerås ur bataljen som vinnare är men endast en poäng efter Björklöven på 12:e plats. Vinner Södertälje landar man på samma poäng som bottenkollegan, dock med sämre målskillnad.

– Den stora utmaningen inför Västerås är att vi är aggressiva men ändå coola i vårt agerande. Mer hjärta och att vi vinner den egna mentala kampen, att vi tänker på rätt saker och givetvis få utdelning i att göra mål. Kombinationen hjärna, hjärta och kyla och ett attackerande spel, säger Södertäljes tränare i en intervju till lagets hemsida.

– Det är ett tight lag och det har varit två tuffa drabbningar, det kommer bli en stenhård match på söndag men vi ser fram emot det, säger Västerås tränare Christer Olsson till lagets officiella hemsida om kvällens möte.

Södertälje saknar alltjämt målvakten Alexander Sahlin som tvingades avstå förra matchen på grund av en överkroppsskada.

Bortalaget kommer till spel utan Kalle Jellvert som kallats hem till Örebro och troligtvis William Wikman som spelade med Leksand under lördagen. Nyförvärvet Chris Langkow är ännu inte spelklar.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN