VIK Hockey: ”Alla kontrakt sägs upp”

0
3899
Foto: Bildbyrån

Med tre omgångar kvar i kvalet till HockeyAllsvenskan står det klart att Västerås är mycket nära en degradering till division 1. Då sägs alla kontrakt upp. Det finns dock hopp om en friplats nästa säsong.
– Om det är så att andra platsen är körd för oss så siktar vi självklart på att komma trea i kvalet, säger Mats Brokvist till Hockeybladet.

Västerås behöver vinna samtliga matcher som är kvar i kvalet till HockeyAllsvenskan. Det ser mycket mörkt ut för VIK att komma topp-två. Att komma trea i kvalet kan vara guld värt för Västerås som de ekonomiska läget ser ut i vissa av klubbarna i HockeyAllsvenskan.

– Om det är så att andra platsen är körd för oss så siktar vi självklart på att komma trea i kvalet. För oss finns ingen annan målsättning just nu. Dels vill vi visa våra sponsorer att vi inte lägger oss ner och för. Vi gör ett snyggt avslut av säsongen helt enkelt. Sen kan det vara bra att komma trea eftersom vi inte vet hur det ser ut till nästa säsong. Det kan vara någon förening som inte får licens att spela i HockeyAllsvenskan, säger Mats Brokvist klubbchef i VIK Hockey till Hockeybladet.

Alla kontrakt sägs upp

Om det skulle bli en degradering för Västerås drabbas klubben både sportsligt och ekonomiskt. Kontrakten sägs upp med spelarna och sponsorerna kommer inte att gå in med lika mycket pengar som tidigare.

– Degraderas vi till division 1, upphör alla kontrakt att gälla. För tillfället för vi diskussioner med flera av spelarna gällande nästa säsong. Inget är klart så länge vi fortfarande är i spel.

Ett misslyckande

Brokvist ser säsongen som ett misslyckande och anser att en stad med Västerås storlek borde ha ett ishockeylag åtminstone i den näst högsta serien. Han hoppas dock att sponsorerna stannar kvar då VIK Hockey har ett starkt varumärke enligt Brokvist.

– För oss som förening, våra partners, supportrar och Västerås som stad är ett spel i division 1 inget annat än ett underkänt betyg. Vi är Sveriges femte eller sjätte största stad och skall givetvis ha ett Hockeylag minst i Allsvenskan. Den sportsliga produkten är givetvis sämre och inte alls lika attraktiv att sälja in till alla partners som vi samarbetat med under många år men VIK Hockey som varumärke står sig fortfarande starkt i Hockeysverige.

Det finns en plan B om man skulle åka ur, men mer än så vill inte Brokvist kommentera vad gäller planerna inför nästa säsong.

Finns det någon risk att VIK tvingas lägga ner A-laget på grund av det ekonomiska läget?
– Finns inte i våra tankar idag och heller inget som vi har diskuterat.

Vid en degradering vad blir tidsplanen för att vara tillbaka i HockeyAllsvenskan?
– Det är något som vi måste sätta oss tillsammans med våra partners och diskutera. Det måste fram en budget i nivå med en hockeyallsvensk budget för att vi ska klara av att ta oss tillbaka redan första året.

Situationen med Zabel

Efter ett par matcher i kvalet fick andretränaren Tony Zabel ”ledigt” fram till den 17 april. Hur tänkte Västerås ledning i det fallet? Och kommer Zabel att leda laget när ”ledigheten” är slut?

– Som jag har sagt i tidigare intervjuer så ville vi få in ny energi i truppen genom ett annat typ av ledarskap. Tony är fortfarande vår tränare och förberedelserna för nästa säsong påbörjas tillsammans med Tony redan den 17 april.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.