Victor Ejdsell efter succén: ”De föder vinnare”

Victor Ejdsell är med sin succésäsong ett av de stora utropstecknen i Hockeyallsvenskan. Som ledare i poängligan berättar han varför det gått så bra.
– Ja
g känner mig riktigt bekväm här eftersom de tror på mig, säger Victor till Hockeybladet.nu.

För Färjestad blev det 21 matcher, i Timrå blev det 20 matcher som utlånad. I år har Victor Ejdsell blommat ut ordentligt i BIK Karlskoga och leder hela Hockeyallsvenskans poängliga med sina 30 poäng på 27 matcher. Inte många hade nog räknat med att den unge värmlänningen skulle få den utdelningen med så lite rutin.

– BIK Karlskoga hade bra koll på mig och visste vilken typ av spelare jag var och de ville ha mig.

”Man vågar göra fel”

Den långe forwarden som kom från Färjestad avslöjar att det fanns en del andra klubbar i Hockeyallsvenskan som också visade intresse. Från SHL fanns dock inget konkret intresse, men Victor berättar om hur glad han är över sitt val av lag och hur det gjort honom till en bättre spelare.

– Det kändes rätt redan från början. Och när de visar att de verkligen ville ha mig, då får du högre självförtroende och man vågar göra fel.

”Då jävlar kör vi”

Victor Ejdsell är inte den första spelaren BIK Karlskoga plockar fram och förvandlar till en stjärna i ligan över en säsong. Etablerade SHL-spelare som Marcus Nilsson och bröderna Westerholm har tagit samma väg. Förmågan att hitta billiga spelare på marknaden och sedan utveckla dem själv har gjort BIK Karlskoga till ett återkommande topplag. Detta året är inget undantag.

– De föder vinnare här. Varje träning jobbar vi 100 procent och det gör att vi även utvecklas, vi har även en väldigt avslappnad stämning samtidigt som det är väldigt högt i tak.

Vad säger ni till varandra inför match?

– Nu jävlar kör vi!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN